marți, 23 aprilie, 2024

Andreea Balan sare la gatul parintilor

Distribuie:

Publicat:

Andreea Balan a comentat despre parintii care ii duc copiii la show-urile de talente si care ii incurajeaza in ciuda faptului ca acestia sunt respinsi.

Andreea Balan este prezenta in industria muzicala din Romania inca de pe vremea cand era doar o copila si canta alaturi de Andreea Antonescu in trupa Andre, una dintre cele mai de succes formatii ale anilor trecuti.

Dat fiind ca este prezenta in showbiz-ul romanesc de cand era mica, Andreea Balan a luat in discutie incurajarile exagerate primite de la parinti de copiii care participa la concursuri de talente precum Next Star si Vocea Romaniei Junior.

“M-am uitat la Vocea Kids si la Next Star si lucrul comun pe care il au aceste emisiuni sunt parintii care isi lauda aberant copiii chiar daca ei nu trec mai departe sau nu intorc scaunele -“Lasa Puiule, tu ai fost cel mai bun, astia sunt prosti ca nu te-au ales”, iar copilul habar nu are care e realitatea si are soc emotional pentru ca e respins.
 Cred ca unor parinti le lipseste luciditatea si vor cu orice pret ca copilul sa le rezolve frustrarile neimplinite.
 Nu iti aduci copilul la un astfel de concurs fara sa te gandesti ca exista posibilitatea sa fie respins. Locurile sunt limitate si sunt alesi cei mai buni.

Un copil care este laudat pe nemerit, va creste lenes, fara ambitie, crezand ca totul i se cuvine si atunci cand viata ii va arata ca de fapt nu e chiar asa bun, imaginea de sine va fi zdruncinata si va cadea in depresie.
 Nu ii spune copilului ca e perfect, ca nimeni nu e perfect si el trebuie sa invete de mic sa se iubeasca asa cum e, nu sa caute perfectiunea din mintea parintilor.

 Daca ii spui copilului realitatea si investesti timp sa explorati impreuna ce ii place si ii ghidezi pasii spre o activitate la care chiar este bun (nu neaparat muzica), atunci acel copil va deveni un adult care chiar va excela intr-un anumit domeniu.
 
Eu nu am fost nici pe departe laudata in copilarie, ba chiar criticata (nici asa nu e bine) si de aceea am avut o ambitie iesita din comun ca sa realizez lucuri.
Daca as fi crezut despre mine ca sunt mega talentata, m-as fi blazat si nu as fi muncit mult ca devin mai buna si sa am realizarile si situatia de azi.
Totodata, (am mai spus lucrul asta), de ce toti copiii la aceste concursuri spun “Vreau sa fiu vedeta”?!”, a afirmat Andreea Balan pe contul sau de socializare. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img