vineri, 29 martie, 2024

Andreea Rodiana, tanara din Iasi bolnava de cancer, are o tarie de caracter incredibila: “Zambesc pentru ca sa fac BOALA sa PLANGA”

Distribuie:

Publicat:

FUMU ANDREEA RODIANA, in varsta de 16 ani, eleva in clasa a X-a E, specializarea Stiinte Sociale, la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iasi, a fost diagnosticata recent cu o tumora maligna – sarcom pelvin cu metastaze pulmonare si metastaze osoase. Andreea duce o lupta grea cu boala care-i provoaca multa suferinta si are nevoie urgenta de tratament la o clinica privata din Viena. Costurile pentru spitalizare si tratament depasesc suma de 70.000 euro!

"Trec zile, zile grele cu tratamente naucitoare, tratamente grele . E greu sa te trezesti intr o zi si sa afli ca ai (ca sa o spun fara perdea) CANCER, si inca unul aparent foarte rar. In faza metastazata. Stai si te gandesti ca ieri erai sanatoasa iar azi ai o tumora de peste 20 de cm, plamanii afectati si ei de metastaze si pe langa toate acestea mai ai si un picior aproape disfunctional. M am tuns inca de dinainte si acum stau si ma uit la covorul de par ce cade pe perna de fiecare data ce imi asez capul.. Au avut dreptate, o sa cada.. o sa cada tot. Am inceput un tratament si incep sa aud ,, Are prea putine globule albe. “ ,, Are imunitatea prea scazuta” ,, Aveti grija, fara contact cu alti oameni, purtati masti de protectie” 

Da, asta e efectul citostaticelor si ce? In fiecare zi ni se induc atatea griji… In fiecare zi aud ,, traiesti datorita chimioterapiei, traiesti datorita pastilelor.” 

Azi am ajuns la un consens cu universul.. Si nu, nu m am intrebat de ce eu, de ce tocmai eu… am tacut si am acceptat intr un final.. Tratamentul merge pentru ca EU vreau sa il accept, corpul meu stie ca este vital.

Pot lua medicamentatia si stiu ca functioneaza pentru ca sunt sigura ca imi reface corpul. Sunt recunoscatoare ca pot merge, e o minune ca am nevoie doar de reconstructii osoase si cateva interventii chirurgicale. 

POT trece peste BOALA pentru ca stiu ca sunt sustinuta de niste oameni minunati. 

E greu, cu suisuri si coborasuri, insa AZI mi am dat seama ca un ZAMBET poate face minuni. Incerc si zambesc pentru ca sa ma vindec. Incerc sa zambesc ca sa ii fac fericiti si pe cei de langa mine, zambesc pentru ca sa fac BOALA sa PLANGA", a scris Andreea intr-o postare publicata pe o retea de socializare.

Sumele donate pentru Andreea se pot depune in conturile:
RO66BTRLRONCRT0359194901 – cont RON
RO16BTRLEURCRT0359194901 – cont EURO
Titular cont: Fumu Carmen Maria

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img