vineri, 19 aprilie, 2024

Andronic AUDIAT la DNA

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Dan Andronic s-a prezentat, in aceeasta dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru audieri in dosarul in care este urmarit penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, dosar in care este anchetata si Ioana Basescu si Elena Udrea.

”Sunt acte procedurale pe un dosar mai vechi”, a spus Dan Andronic, la sosirea la sediul DNA.

Intrebat daca a fost citat la Parchetul General in dosarul alegerilor din 2009, Dan Andronic a confirmat informatia si a adaugat ca va reveni cu noi dezvaluiri despre acea seara de decembrie.

“La data de 22 septembrie 2016, in cadrul actelor de urmarire penala efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la plata unor servicii prestate in campania electorala din anul 2009 din bani despre care exista suspiciunea ca au provenit din savarsirea unor infractiuni, suspectul Andronic Dan-Catalin, in depozitia luata sub juramant, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a unora dintre persoanele inculpate”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Conform aceleiasi surse, Andronic a facut afirmatii mincinoase cu privire la semnificatia sumelor de bani incasate de societatea D.A. Communication Media SRL, la care era asociat, de la firmele administrate de inculpatul Giovanni-Mario Francesco. El ar fi incercat, in acest mod, sa acrediteze ideea ca persoanele inculpate nu au participat la savarsirea faptelor de care erau acuzate si ca sumele nu au nicio legatura cu consultanta politica pe care a prestat-o in timpul campaniei electorale. Procurorii DNA au dispus, in septembrie 2016, efectuarea urmaririi penale fata de mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Basescu, Gheorghe Nastasia si Giovanni-Mario Francesco, intr-un dosar privind fapte de coruptie savarsite in legatura cu campania electorala pentru alegerile prezidentiale din anul 2009.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img