News Flash:

Angajatii au primit la sfarsit de an o VESTE NESPERATA! In ce domenii se plateste al 13-lea salariu, in 2014

6 Decembrie 2014
2074 Vizualizari | 1 Comentarii
Sfarsitul de an vine cu o veste nesperata pentru zeci de mii de romani. Tocmai au fost anuntati ca vor primi al 13-lea salariu.

Sunt in aceasta situatie fericita specialistii din IT, banci si din companiile energetice. In total, 27% dintre directorii de firme care au participat la un studiu recent au declarat ca isi vor rasplati subalternii cu o leafa in plus.

Sfarsitul de an va rotunji veniturile a 30.000 de angajati. Companiile la care sunt angajati le vor plati al 13 -lea salariu.

Al 13-lea salariu, dar si bonusurile de performanta in Romania se dau in special in domeniul IT, unde companiile efectiv se bat pentru angajati si incearca astfel sa-i motiveze, dar si sa-i mentina.

In afara de IT, unde 34% dintre companii ofera beneficiul, au motive de bucurie si angajatii din banci sau din companiile energetice.

Chiar daca nu-i spun al 13-lea salariu, cele mai multe companii care ofera acest bonus sunt multinationale. In cazul lor, totul se bazeaza pe performanta economica, scrie incont.ro.

Veronica Cristea-Nanu, specialist HR: "Bonusul anual se calculeaza o data pe baza rezultatului companiei la nivel global si local si o data pe baza performantei individuale a angajatului. Poate sa atinga pentru un angajat cu performanta exceptionala chiar si patru-cinci salarii."

Potrivit specialistilor, angajatii care stiu ca vor fi rasplatiti sunt mult mai productivi.

Serban Merjeriu, consultant HR: "Firmele noi care intra pe piata se lupta pentru angajatii de la firmele care sunt existente pe piata si pentru a-i putea atrage trebuie sa le ofere beneficii competitive."

Din pacate, nu toti romanii sunt atat de norocosi. Intra aici si angajatii de la stat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1751 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038463 (s)