News Flash:

Angajatii de la Finantele din Vaslui contesta preavizele de disponibilizare

22 August 2013
2739 Vizualizari | 0 Comentarii
anaf vaslui
Zeci de angajati ai Agentiei Judetene a Finantelor Publice Vaslui au contestat la Directia Regionala Iasi preavizele de disponibilizare emise la inceputul acestei luni de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), salariatii anuntand ca vor da in judecata si aceasta ultima institutie, informeaza Mediafax.

Un numar de 36 din cei 119 salariati ai Agentiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui care au primit preavize de concediere odata cu restructurarea ANAF au contestat la Directia Regionala Iasi dispozitiile semnate la inceputul acestei luni de catre presedintele agentiei. 

In plangerile depuse la Directia Regionala a Finantelor Publice Iasi, angajatii sustin ca la emiterea deciziilor de disponibilizare nu a fost respectata Legea Functionarului Public.  

"Conform procedurilor legale, mai intai am depus plangerea prealabila la Directia Regionala Iasi in care subliniem ca ne-au fost incalcate drepturile prevazute de Legea Functionarului Public. Ordinul emis de presedintele ANAF, prin care s-au dat preavizele de concediere, nu a fost publicat in Monitorul Oficial, conform legii, astfel incat este lovit de nulitate. In zilele urmatoare, ne vom adresa in instanta de contencios-administrativ pentru anularea preavizelor", a declarat Vailca Berescu, presedintele filialei Vaslui a Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex".  

Cei 119 salariati ai Finantelor Publice Vaslui care au primit preavize de concediere au posibilitatea sa depuna pana in 22 august dosarele de concurs pentru ocuparea unuia dintre cele 39 de posturi vacante puse la dispozitie de Directia Regionala a Finantelor Publice Iasi.  

Guvernul a avizat, la sfarsitul lunii iunie, reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si a decis infiintarea Directiei Antifrauda, care va functiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penala.  

ANAF este astfel reorganizata ca urmare a fuziunii prin absorbtie si preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare.


Sursa: adevarul.ro

finante vaslui anaf vaslui ajfp vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0889 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031295 (s)