News Flash:

Angajatii Postei Vaslui solicita disponibilizarea colectiva

12 Iulie 2013
1728 Vizualizari | 0 Comentarii
posta
Mai mult de 60 de angajati ai Postei Vaslui au solicitat disponibilizarea colectiva, din cauza salariilor mici si a volumului crescut de activitate, numarul mare de cereri de concediere fiind motivat si de acordarea unor salarii compensatorii, anunta Mediafax. Potrivit Oficiului Judetean de Posta (OJP) Vaslui, solicitarile de disponibilizari colective au fost depuse, in general, de catre factori postali din mediul rural care incearca sa profite de cele pana la 30 de salarii compensatorii acordate de catre companie.  

"Este surprinzator ca numarul angajatilor care ne solicita incetarea raporturilor de munca este mai mare decat cel al posturilor repartizate judetului Vaslui pentru a fi restructurate. Avem situatii in care toti salariatii unei subunitati, cum este cazul Falciului, au solicitat disponibilizarea colectiva, ceea ce ne-ar putea afecta activitatea in respectiva comunitate. insa, toate aceste cereri vor fi analizate si nu vor fi acceptate solicitarile unde exista posturi unice, ce ar putea avea efect direct asupra bunului mers al activitatii", a declarat seful OJP Vaslui, Nicuta Marcu.  

in judetul Vaslui, pe langa cele peste 60 de cereri de disponibilizari colective, 70 de angajati ai Postei Vaslui si-au dat demisia, in ultimul an, 25 dintre ei beneficiind de salarii compensatorii.  

Concedierile colective fac parte din planul de redresare a Companiei Nationale Posta Romana, care de multi ani inregistreaza pierderi financiare importante an de an.

Sursa: adevarul.ro

angajati posta cereri demisie disponibilizari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038964 (s)