marți, 19 martie, 2024

Angajatii Spitalului Bârlad își vor primi drepturile banesti . Demersurile avocatei Oana Iovu au fost mai mult decat clare

Distribuie:

Publicat:

 Mai multi angajati ai Spitalului Municipal “Elena Beldiman” din Barlad au fost privati de unele drepturi banesti de fosta conducere a unitatii sanitare. Aceasta a ascuns un buletin de expertizare emis de DSP si astfel a refuzat sa acorde personalului medical sporuri pentru munca in conditii deosebit de periculoase. Oamenii au consultat un avocat si au mers in instanta sa isi ceara drepturile.

“Angajatii Spitalului din Barlad au fost privati de anumite drepturi, iar oamenii nu meritau acest lucru mai ales in aceasta perioada de pandemie. In plus, stim cu totii ca Spitalul Barlad a fost unul suport COVID. Am incercat initial pe cale amiabila sa rezolvam problema, dar conducerea de la acea vreme nu a acceptat. Am fost astfel nevoiti sa apelam la instanta de judecata. Magistratii au constatat si ei ca angajatii spitalului au fost privati de sporuri cuprinse intre 55 si 85 la suta din salariul de baza, conform legilor in vigoare, legi care au fost eludate de vechea conducere. Aceasta a tinut la secret un buletin de expertizare emis de catre DSP, a incercat sa il ascunda si in instanta chiar. Documentul a fost emis in 2018 si prevedea acordarea unor sporuri pentru munca in conditii deosebit de periculoase. Vorbim clar de o latura a infractiunii de abuz in serviciu. Se pare ca cei din conducerea spitalului au inteles intr-un final ca au gresit si nu au atacat decizia data de instanta, iar salariatii urmeaza sa isi primeasca drepturile banesti”, a declarat Oana Iovu, avocat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img