vineri, 19 aprilie, 2024

Angelica Vasile, consiliera romana de la primaria din Milano: «Port mereu in inima tara mea»

Distribuie:

Publicat:

Este singura romanca aleasa consilier intr-o metropola din Italia. Angelica Vasile, 34 de ani, a obtinut un numar record de voturi la alegerile locale din 2016. Candidata pe listele PD la consiliul general al orasului Milano, a obtinut 1217 de voturi, pe locul 12 ca numar de voturi intre cei 23 de consilieri PD, intrand in echipa primarului Beppe Sala, primind sefia comisiei pentru politici sociale.

Originara din Bucuresti, a sosit la Milano la varsta de 6 ani. A absolvit facultatea de economie si finante, apoi doctoratul in sociologie economica la “Università degli studi di Milano”. Nu a uitat niciodata de unde a plecat. A luat pozitie impotriva declaratiilor lui Luigi Di Maio, care a declarat ca 40% din criminalii Romaniei ar fi in Italia, cerandu-i acestuia sa ceara scuze comunitatii (nu s-a intamplat asa ceva!). La doi ani de cand a fost aleasa, i-am adresat mai multe intrebari despre activitatea sa de consilier si despre ce ar putea face un roman ales la o primarie din Italia.

 

Angelica Vasile, ce ati reusit sa realizati mai important in cei doi ani de cand sunteti consilier comunal la Milano?

«Primul lucru pe care am reusit sa-l realizez este un parc de joaca accesibil atat copiilor fara dizabilitati, cat si copiilor cu dizabilitati. Jocurile sunt concepute astfel incat sa poata fi utilizate de toata lumea. Parcul a fost inaugurat sambata, 21 aprilie si, impreuna cu primarul din Milano Beppe Sala am avut onoarea de a participa la acest eveniment important pentru orasul Milano, un proiect pentru care am studiat si am lucrat din greu. Marturisesc ca am avut emotii, a fost un moment important din cariera mea.»

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img