News Flash:

Aniversarea Debarcarii din Normandia: Un milion de petale de trandafiri, deasupra Statuii Libertatii

7 Iunie 2014
2153 Vizualizari | 0 Comentarii
Un milion de petale de trandafiri au fost presarate cu ajutorul a trei elicoptere deasupra Statuii Libertatii din New York, vineri, in cadrul ceremoniilor organizate pentru a marca implinirea a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia, informeaza washingtonpost.com.

 Evenimentul a fost organizat de asociatia franceza The French Will Never Forget in semn de recunostinta adus guvernului Statelor Unite pentru ajutorul acordat Frantei impotriva armatelor hitleriste in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Drapelurile nationale au fost coborate la jumatatea catargurilor, vineri, la New York, pentru a marca aceasta aniversare. De asemenea, 130 de elevi din Franta si din Statele Unite au fost prezenti la ceremonia de ridicare a steagurilor nationale ale celor doua tari si au cantat imnurile nationale. Totodata, municipalitatea din New York i-a onorat pe veteranii din cel de-Al Doilea Razboi Mondial cu 21 de salve de tun, precizeaza My Fox NY.

Statuia Libertatii din New York reprezinta un cadou oferit de Franta guvernului Statelor Unite cu ocazia celei de-a 100-a aniversari a Declaratiei de Independenta.

statuii libertatii new york statelor unite armatelor hitleriste
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034626 (s)