News Flash:

Anomalia celui de al cincilea val COVID în mai multe țări: Multe cazuri, deși oamenii sunt vaccinați

29 Noiembrie 2021
199 Vizualizari | 0 Comentarii
coronavirus varianta delta 2 990x533 1

Ministrul Sănătății al Franței a declarat că țara sa se confruntă cu un al cincilea val epidemic, în ciuda ratelor extrem de ridicate de vaccinare. De ce această anomalie?

Franța se confruntă acum cu un al cincilea val epidemic de Covid, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Véran, marți (23 noiembrie), potrivit publicației Connexion France.

Au existat în medie 18.520 de cazuri noi în fiecare zi în țară în ultima săptămână, o creștere de 81% față de săptămâna precedentă. Crește, de asemenea, numărul internărilor în spitale și în secțiile de terapie intensivă, precum și al deceselor legate de Covid.

Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului Științific care consiliază guvernul în probleme legate de Covid, a declarat că acest al cincilea val va avea un „impact important” de acum până la sfârșitul anului. Asta în ciuda faptului că, în Franța, 90% dintre persoanele cu vârsta de 12 ani și peste sunt complet vaccinate. Din întreaga populație, 75,2% dintre oameni sunt complet vaccinați.

Atunci de ce se confruntă Franța cu un al cincilea val de Covid, cu rate atât de mari de vaccinare?

Tulpina contagioasă

Profesorul Michel Cogné, imunolog la Universitatea din Rennes și Rennes CHU (spitalul didactic), a spus că acest lucru se datorează în parte faptului că o variantă mai contagioasă a Covid este acum dominantă în Franța.

„Trebuie să țineți cont de faptul că am fost vaccinați împotriva virusului inițial, în timp ce acum ne confruntăm cu varianta Delta, care este mult mai contagioasă”, a spus el pentru Le Figaro.

Dr Claude-Agnès Reynaud, imunolog și director de cercetare la Institutul Național Francez pentru Sănătate și Cercetare Medicală (Inserm), a spus că varianta Delta poate afecta, de asemenea, ratele de eficacitate a vaccinului.

„Vaccinurile cu ARN mesager (Pfizer și Moderna), care au avut rate de eficacitate de peste 90% pe virusul original, sunt cel mai probabil oarecum mai puțin eficiente pe varianta Delta”, a spus ea.

Protecția împotriva vaccinării scade în timp

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038432 (s)