marți, 16 aprilie, 2024

ANSVSA a verificat carnea congelata si a dat amenzi de aproape 200.000 de lei

Distribuie:

Publicat:

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a derulat o actiune de control care a vizat carnea congelata fiind verificate peste 1.700 de unitati. Au fost applicate peste 140 de amenzi, in valoare de aproape 200.000 de lei, iar peste 1.700 de kilograme de carne fara acte de provenienta au fost confiscate, relateaza News.ro.

ANSVSA anunta ca a desfasurat o noua actiune, avand ca obiectiv verificarea carnii congelate, fiind controlate unitati de transare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine, unitati tip catering si fast food etc. Au fost verificate 1.742 de obiective, dintre care 153 de unitati de transare a carnii, 31 de unitati de reambalare a carnii rosii si a carnii de pasare, 215 de unitati de depozitare a carnii si 1.339 de unitati de vanzare cu amanuntul.

„Neconformitatile constatate cu prilejul controalelor au fost sanctionate prin aplicare unui numar de 149 de amenzi, care au insumat 192.720 de lei. De asemenea, o cantitate totala de 1.746 de kg de carne a fost retinuta oficial de inspectorii sanitari veterinari, pentru absenta documentelor care sa demonstreze trasabilitatea”, anunta ANSVSA. Principalele deficiente constatate au fost comercializarea carnii in unitati neinregistrate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare  privind conditiile de igiena si temperatura, nerespectarea cerintelor privind manipularea si depozitarea carnii si nerespectarea cerintelor privind etichetarea si asigurarea trasabilitatii. Pe durata controlului, trei unitati din judetele Salaj si Tulcea au primit ordonanta de interzicere a desfasurarii activitatii, iar pentru alte trei unitati, din judetele Brasov, Constanta si Gorj, au fost emise ordonate de suspendare temporara a activitatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img