News Flash:

Antena 1 a facut anuntul oficial! Lovitura pentru Pro TV. Ce s-a intamplat cu “Chefi la cutite”

15 Ianuarie 2019
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 ChefiS6B7 6

Pro Tv si Kanal D au primit o lovitura din partea Antenei 1, dupa ce emisiunea „Chefi la cutite” a fost lider de piata pe toate categoriile de public. Antena 1 a facut anuntul oficial printr-un comunicat de presa. Penultima confruntare pe echipe din sezonul sase, difuzata luni seara pe Antena 1, a clasat cel mai iubit show culinar ca lider detasat de piata pe toate categoriile de public, in intervalul 19.58-23.05 in care a fost difuzat. Cei din fata micilor ecrane au urmarit sa vada ce bucatari talentati se apropie cu pasi repezi de semifinala, iar minutul de maxima audienta de la 21.42 a strans, la nivel national, 2.352.000 de telespectatori.

Lider absolut de audienta, pe publicul comercial, „Chefi la cutite” a condus topul cu o medie de 10.1 puncte de rating si 28,6 % cota de piata, in vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 7,6 puncte de rating si 21,5 % cota de piata. La orase, Antena 1 a fost lider cu o audienta medie de 10 puncte de rating si 22,1 % cota de piata, Pro Tv clasandu-se pe locul al doilea, cu o medie de 6,7 puncte de rating si 14,9 % cota de piata. Si la nivelul intregii populatii a tarii show-ul a fost lider cu o audienta medie de 10 puncte de rating si 21% cota de piata, Pro Tv ocupand locul al doilea cu 8,3 puncte de rating si 17,5 % cota de piata.

Antena 1 a fost lider de audinta si la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time situat intre 19.00-23.00, pe toate categoriile de public. In intervalul cuprins intre 19.00-23.00, Antena 1 a inregistrat pe publicul comercial o medie de 9.4 puncte de rating si 27,4% cota de piata, in vreme ce Pro Tv, clasat pe locul al doilea, a obtinut o medie de 8,1 puncte de rating si 23,5 % cota de piata. La orase, postul s-a mentinut pe primul loc cu o audienta medie de 9.5 puncte de rating si 21,1% cota de piata, fata de Pro Tv, ce se situa pe pozitia secunda cu 7.7 puncte de rating si 17% cota de piata. Si la nivelul intregii populatii a tarii Antena 1 a fost lider cu o audienta medie de 9,9 puncte de rating si 20,5 % cota de piata, Pro Tv ocupand locul al doilea cu 9,3 puncte de rating si 19,4% cota de piata.

Cea de-a saptea confruntare dintre echipe, si penultima inainte de semifinala, a fost castigata aseara, la „Chefi la cutite”, de echipa condusa de Chef Florin Dumitrescu. Desi in inferioritate numerica fata de celelalte doua echipe, conduse de chef Sorin Bontea, respectiv chef Catalin Scarlatescu, echipa rosie s-a mobilizat exemplar si a reusit sa castige aceasta proba cu preparatul lor, tocanita de vita. La finalul serii, chef Catalin Scarlatescu a trebuit sa-si ia ramas bun de la unul dintre concurentii sai. Chiar daca Ana-Maria Crudu a obtinut cel mai mic punctaj la proba individuala, chef Scarlatescu a decis sa o salveze, folosindu-si una dintre amulete. In locul Anei, a plecat colega ei de echipa, Edna Bahu.
Luni seara, la “Chefi la cutite”, cele trei echipe, in frunte cu chefii lor, s-au “batut” in tocanite

Echipa galbena a lui chef Catalin Scarlatescu a avut de gatit o tocanita de porc, cea albastra a lui chef Sorin Bontea, o tocanita de pui, pe cand cea rosie a lui chef Florin Dumitrescu, a realizat acelasi preparat, dar pe baza de carne de vita.

“Jur, e prima proba pe care sunt foarte sigur ca o s-o castigam!”, spunea chef Dumitrescu la inceputul serii, si a avut dreptate caci tocanita de vita pe care a pregatit-o echipa sa a fost cea mai gustoasa, din punctul de vedere al invitatilor speciali ai editiei, membri ai comunitatii rrome.  Ca sa-i dea preparatului sau un iz de fum, asemanator cu cel pe care il capata mancarea rromilor, atunci cand este gatita la ceaun, deasupra unui foc cu lemne, chef Dumitrescu a facut focul, chiar in bucataria “Chefi la cutite”. De asemenea, in cadrul probei, acesta si-a folosit una dintre amulete, aceea care ii permite sa-si foloseasca mainile pentru cinci minute. „Este prima oara cand fac asta si mi se pare senzational”, spunea Dumitrescu, in timp ce trebaluia la bancul de lucru al echipei sale.

Tensiunile intre chefi s-au manifestat dupa anuntarea votului invitatilor, care au ales drept cel mai gustos preparat tocanita de vita realizata de echipa rosie, acesta fiind cel de-al patrulea battle castigat de echipa lui Dumitrescu in acest sezon. Aceasta decizie l-a infuriat pe chef Bontea, care a sustinut ca el este singurul care a respectat tema data.

“M-am enervat, pentru ca nu se tin de proba. Ai tocana, fa tocana! Nici una dintre ele nu a fost tocana. Florin a facut carne la ceaun, iar Catalin chiftele cu sos. Aveti cuvantul meu de onoare, data viitoare, indiferent ce proba vine,  o sa gatesc altceva si o sa spun ca eu asa stiu”, a spus chef Bontea, coordonatorul echipei albastre. “Tocana de perisor pe care am facut-o este o reteta de tocana tiganeasca. El poate sa spuna ce vrea.”, s-a aparat Scarlatescu.

Pe parcursul acestei probe, la bancul de lucru al echipei albastre tensiunea intre cei  patru concurenti a fost la parametri inalti, caci Mihai Munteanu, Valentin Dumitrescu si Sorin Stan si-au manifestat nemultumirea in repetate randuri fata de colegul lor, Silviu Nedelea, care „si-a insusit cele mai multe activitati la bancul de lucru si se comporta cu noi ca si cum i-am fi subordonati”.

Cea de-a doua proba a editiei, cea a duelului individual, i-a readus la bancul de lucru pe concurentii echipelor galbena si albastra. Ei au trebuit sa gateasca ce preparat vor ei, care sa se potriveasca cu tema probei: Sosuri.

“Asta cu sosuri mi se pare cel mai complicat duel din toate sezoanele. Cu mana pe inima spun ca ma bucur ca nu sunt la acest duel!”, a marturisit chef Florin Dumitrescu.
Concurentii nu au avut voie sa vorbeasca intre ei

Cei zece concurenti au avut de pregatit cate un preparat alaturi de care sa aiba pe farfurie, prin tragere la sorti, sos de usturoi cu smantana, tartar, sos olandez, sos maitre d’hôtel, sos de iaurt, miere si menta, sos meuniere, sos bearnez, tzatziki sau bechamel. Proba i-a pus in dificultate pe concurenti, caci unii dintre ei nici nu auzisera de unele dintre aceste sosuri. De asemenea, concurentii nu au avut voie sa vorbeasca intre ei, fiecare trebuind sa gateasca pe cont propriu.

La finalul probei, punctajul maxim a fost obtinut de Andrei Balasz, din echipa galbena, cu preparatul sau, muschiulet de vita cu legume si piure de telina si sos maitre d’hôtel. Iar cele mai putine puncte i-au revenit Anei-Maria Crudu, din aceeasi echipa, care ar fi trebuit sa plece acasa. Chef Scarlatescu insa a salvat-o, folosindu-si amuleta care i-a permis sa salveze concurentul eliminat si sa aleaga un altul, tot din echipa sa, care sa plece acasa.

„Am avut un moment de black-out, dar mi-a venit o idee. De obicei, in concursul nostru, vine o proba cu mancare romaneasca. Si m-am gandit ca, intr-o asemenea situatie, Ana intelege mai repede decat Edna mancarea romaneasca, ea prinde mai repede si executa mai repede. De aceea am hotarat sa-mi folosesc amuleta”, a explicat chef Scarlatescu motivul pentru care a decis sa o pastreze in echipa pe Ana Maria Crudu si sa se desparta de Edna Bahu.

„Daca asta ajuta echipa, eu ma sacrific. Imi doresc foarte mult ca ei sa ajunga la finalul concursului, pentru ca sunt foarte buni. Pentru mine a fost o experienta foarte frumoasa  si ma bucur foarte mult ca am ajuns pana aici. Am cunoscut oameni minunati si am invatat foarte multe de la ei”, a spus Edna Bahu inainte sa paraseasca platoul “Chefi la cutite”.

“Sunt foarte fericita ca am ramas in joc si imi pare foarte rau ca a plecat Edna. Edna este foarte vesela. Ne-a adus soarele in echipa”, spune Ana Maria Crudu, concurenta salvata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025154 (s)