vineri, 26 aprilie, 2024

Anthony Fauci: ‘S-ar putea să nu fie nevoie de un vaccin împotriva Omicron, dar e prudent să avem unul’

Distribuie:

Publicat:

Un vaccin care să vizeze în mod specific varianta Omicron ar fi „prudent", chiar dacă în cele din urmă s-ar putea să nu fie necesar, spune dr. Anthony Fauci.

„Este logic să avem pregătit cel puțin un stimulent specific împotriva Omicron. S-ar putea să nu avem nevoie de el, dar cred că este prudent să ne pregătim cel puțin pentru posibilitatea ca aceasta să fie o variantă persistentă cu care să ne confruntăm”, a declarat pentru MSNBC epidemiologul american Anthony Fauci, informează Mediafax.

În timp ce o mare parte a americanilor încă se confruntă cu un număr mare de infecții Omicron, chiar dacă cazurile se diminuează în unele state, Fauci a declarat că, în cele din urmă, se speră că se va crea suficientă imunitate pentru a preveni valuri masive, cum ar fi valurile patru sau cinci.

„Nu cred că vom asista la așa ceva la nesfârșit", a spus el, adăugând că este totuși puțin probabilă eradicarea Covid.

Compania Pfizer a anunțat că va începe testele pe voluntari ale vaccinului anti-COVID dedicat variantei Omicron. În cadrul cercetării vor fi folosiți și câțiva voluntari care nu au fost vaccinați în timpul pandemiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img