vineri, 19 aprilie, 2024

Anthony Joshua l-a trimis la pensie pe Vladimir Kliciko in fata a 90.000 de fani!

Distribuie:

Publicat:

Anthony Joshua l-a pus de doua ori la podea in repriza a 11-a pe Vladimir Kliciko, dupa care l-a luat cu asalt pe ucrainean, provocandu-l pe arbitru sa declare KO tehnic si sa-i acorde victoria in meciul pentru centura IBF la categoria grea!
 

Ucraineanul Vladimir Kliciko, 41 de ani, a pierdut al doilea meci la rand, TKO in runda 11, si e tot mai aproape de retragere, dupa un meci in care a fost pus de 3 ori la pamant!

Britanicul Anthony Joshua, 27 de ani, si-a aparat centura IBF la categoria grea pe stadionul Wembley in fata celei mai mari asistente de dupa al doilea Razboi Mondial, 90.000 de oameni, record in ultimii 80 de ani, si le detine acum si pe cele WBA si IBO.
 

La un an si jumatate dupa infrangerea surpriza suferita in fata lui Tyson Fury, Vladimir Kliciko a revenit in ring. Asteptarea a fost lunga pentru pugilistul de 41 de ani.

Amanat in doua randuri de cel care i-a luat centurile, ucraineanul s-a trezit fara adversar in momentul in care Fury a recunoscut ca a consumat cocaina si a fost deposedat de centuri.

Kliciko a acceptat provocarea unui alt britanic de a boxa in insula, Anthony Joshua, campionul IBF la categoria grea. Numai dupa ce pe masa au fost puse si centurile WBA si IBO.

S-A UMPLUT WEMBLEY

Duelul a starnit un interes urias. Pe Wembley au venit 90.000 de fani, cel mai mare numar de spectatori din ultimii 80 de ani!

De la meciul dintre Len Harvey si Jock McAvoy nu se mai adunasera atat de multi fani pentru un meci de box. Iar asta se intampla in 1939!

Cei doi pugilisti au inceput greoi meciul. Zgarciti cu pumnii in prima runda, Joshua si Kliciko si-au luat tot timpul din lume pana sa dea drumul la pumni. Dupa doua runde cel mai interesant moment al meciului era inca celebrul anunt al lui Michael Buffer. ”Let’s get ready to rumble!” s-a auzit tare pe Wembley, primit cu aplauze de britanicii entuziasmati sa il vada la lucru pe Joshua in fata marelui Vladimir.

5.000.000 € a incasat Michael Buffer pentru a prezenta duelul dintre Joshua si Kliciko

Atmosfera a fost incendiara, iar fanii l-au impins de la spate pe campionul IBF cu scandari ca in Premier League. Normal, ca la orice derby, acestia au adaptat si un cantec, strigand ”Oh Anthony Joshua” pe ritmurile melodiei ”Seven Nation Army”.

Cei doi au abandonat insa tatonarile. Joshua parea in control. Punea presiune pe Kliciko si incepuse sa loveasca din ce in ce mai clar. Ucraineanul a inceput insa runda a patra cu o dreapta puternica si un croseu de stanga. In pauza, britanicului i s-a transmis din colt sa se calmeze transmite britanicului sa se calmeze. Joshua a inceput insa runda a cincea ca un taur care vede rosu in fata ochilor. S-a dus tavalug peste Kliciko si l-a trantit la pamant cu o serie de lovituri de stanga zdrobitoare! Surpriza insa, Joshua incepe sa gafaie! Kliciko isi revine si il arunca si el pe jos pe AJ! CE MECI!

Joshua pare ca si-a dat tot suflul si e de nerecunoscut. ”Ciocanul de Otel” pistoneaza si pistoneaza. Rundele trec si Joshua inca rezista si capata din nou incredere in propriile forte. Kliciko stie ca e in control si boxeaza in stilul caracteristic. Prea tacticizat si prea economicos in fata unui adversar care a dat semne de slabiciune.

Britanicul a gasit insa rezerve ascunse de energie in runda a zecea. A trecut iar in atac. Strategie ca Rocky? 😀 Danseaza langa Kliciko, iar ucraineanul incepe sa dea si el semne de oboseala.

Incepe runda 11! Din nou, Joshua demareaza cu capul inainte spre tinta. Un upercut uluitor si Kliciko e JOS! Se ridica, dar se clatina. AJ nu se mai joaca si trece din nou la atac. Croseu de stanga in figura si Kliciko e din nou JOS! Fanii sunt in delir pe Wembley, insa ucraineanul pare sa fie Ivan Drago. Se ridica din nou.

E doar o iluzie insa. O umbra a lui Kliciko. Putea sa inchida meciul in runda a sasea, insa boxul nu e sah, iar pragmatismul te poate costa. Asta s-a intamplat si cu Kliciko. Ridicat in picioare pentru a treia oara, n-a mai avut energia sa opreasca atacurile violente ale lui Joshua. Torturat in corzile ringului si ramas fara replica, Kliciko a fost salvat de arbitru, care a decis sa opreasca meciul.

19-0 este palmaresul lui Joshua la profesionisti, toate victoriile fiind obtinute inainte de limita

Joshua, vizibil emotionat dupa succesul urias, a vorbit la finalul partidei: ”Ce pot sa zic? Cel mai important e ca in trei ani si jumatate la profesionisti palmaresul meu e 19-0. Nu sunt perfect, dar incerc sa fiu. Vreau sa ii multumesc antrenorului meu, dar si celor 90.000 de oameni care au venit aici. In ultimul rand, vreau sa ii multumesc lui Vladimir. E un model in ring si in afara lui si am numai respect si dragoste pentru el”.

Britanicul a lansat si o provocare pentru Tyson Fury, cel care in 2015 se afla in postura sa. ”Unde esti, Tyson Fury? Vreau sa le dau celor 90.000 de oameni prezenti aici inca o sansa sa vada asa ceva!” a fost mesajul trimis in directiia rivalului sau.

5 infrangeri are Kliciko la profesionisti si 64 de victorii, 53 obtinute prin KO

Inainte de main event-ul galei, in ringul din Londra s-a urcat si Viorel Simion. Pugilistul roman de 35 de ani l-a infruntat pe Scott Quigg, care si-a pus la bataie pentru prima data centura WBA la categoria pana, castigata in decembrie in fata lui Jose Cayetano. Simion a inceput in forta meciul, insa i-a permis lui Quigg sa preia controlul. A fost o bataie in toata regula intre cei doi, iar romanul a reusit sa duca lupta pana la final. Carl Froch a remarcat rezistenta romanului, insa si lipsa fortei necesare pentru a-i pune probleme mai mari lui Quigg. Englezul a castigat prin decizie unanima, doi arbitri acordandu-i victoria la 6 puncte diferenta, iar unul la doua.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img