vineri, 29 martie, 2024

Antibiotice naturale: Plantele si alimentele care te scapa de infectiile microbiene, fara efecte secundare

Distribuie:

Publicat:

De când Alexander Fleming a descoperit penicilina, antibioticele au fost utilizate pentru tratamentul oricăror feluri de infecții din întreaga lume. Utilizarea excesivă a antibioticelor are o mulțime de efecte secundare care sunt ușor ignorate de mulți în aceste zile.

Utilizarea antibioticelor a crescut de când revoluția medicală a ajuns în țările în curs de dezvoltare. Nevoia unei ameliorări mai rapide este unul dintre principalii factori care îi împing pe medici, precum și pe pacienți, să se concentreze mai mult pe acest tip de medicamente.

Utilizarea pe termen lung a antibioticelor poate duce la o afecțiune numită rezistență la antibiotice, care vă va face dificilă tratarea cu antibiotice după o perioadă de timp.

În acest articol, vom discuta despre diferitele tipuri de medicamente naturale care sunt cunoscute pentru proprietățile lor antibiotice, fără a vă afecta organele esențiale într-un mod negativ.

Ce sunt infecțiile?

Infecțiile sunt cauzate de activități microbiene nedorite. Există diferite organisme microbiene, cum ar fi bacteriile și ciupercile, care pot provoca daune grave corpului dumneavoastră, dacă se culminează cu cantități mari. În special, atunci când capacitatea sistemului imunitar este pe partea inferioară, aceste organisme microbiene se pot infecta și înflori în interiorul corpului sau pe piele și pot provoca disconfort sever și riscuri grave pentru sănătatea ta.

Nu toți microbii sunt dăunători pentru dvs., există anumite bacterii, cum ar fi Escherichia Coli, care sunt prezente în intestin și care ajută la o digestie adecvată. Cu toate acestea, o tulpină diferită a aceleiași bacterii poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate, cum ar fi diaree și vărsături. Există, de asemenea, anumite tulpini de bacterii rezistente la antibiotice care nu pot fi tratate doar cu antibiotice.

Antibiotice naturale utile:

Antibioticele naturale nu sunt altceva decât condimente și ierburi care sunt disponibile direct din natura care au proprietăți care pot reduce funcția și răspândirea microbilor nedoriti. În unele cazuri, anumite antibiotice naturale au, de asemenea, capacitatea de a șterge complet prezența microbilor nedoriti complet. Importanța antibioticelor naturale constă în faptul că pot funcționa fără a provoca multe efecte secundare corpului dumneavoastră, comparativ cu medicamentele antibiotice normale.

Usturoi

Usturoiul este un condiment ușor disponibil pe piață. Utilizarea usturoiului în tratarea infecțiilor este o tradiție îndelungată în multe culturi. Cu toate acestea, abia în ultimii ani a fost studiat motivul exact pentru care usturoiul are atât de multe proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img