vineri, 29 martie, 2024

Antibioticul natural: Alimentul pe care îl poți folosi pe post de sirop de tuse, picături de urechi sau ceai

Distribuie:

Publicat:

Este posibil să cunoașteți usturoiul ca un condiment puternic mirositor pentru alimente, dar acesta are un spectru de utilizare mult mai larg, fiind un atibiotic de bază.

Usturoiul, indiferent dacă este utilizat intern sau local, s-a dovedit că ucide o gamă largă de bacterii. Planta datorează acest puternic efect antibiotic alicinei, un ulei volatil care conferă ierbii și aroma sa înțepătoare. Există multe metode de a utiliza usturoiul ca antibiotic. Iată câteva:

Usturoi crud

Mestecați un cățel de usturoi crud, decojit. Alizina va fi absorbită direct în fluxul sanguin de către limbă și obraji. Dacă gustul este prea puternic, puteți tăia un cățel de usturoi în bucăți mai mici și le puteți înghiți pe parcursul zilei, recomandă doctorulzilei.ro.

Usturoi și miere

Combinați usturoiul cu miere pentru a face un sirop natural pentru tuse. Curățați și zdrobiți 4 căței de usturoi. Adăugați o lingură de miere la usturoiul zdrobit și amestecați bine. Luați câte o linguriță de 3 ori pe zi. Mierea cu usturoi funcționează bine și pentru durerile în gât.

Picături de urechi de casă

Folosiți ulei de usturoi pentru a face picături de urechi de casă. Notă: acest remediu trebuie făcut din timp. Mai întâi, curățați și zdrobiți 5 căței de usturoi. Puneți usturoiul zdrobit într-un borcan și adăugați 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin. Lăsați amestecul să se absoarbă timp de trei până la cinci zile la temperatura camerei. Se strecoară și se păstrează la frigider până la șase luni. Picurați 2 până la 3 picături în urechea infectată și acoperiți-o cu o bucată de bumbac. Utilizați acest lucru de trei ori pe zi timp de până la 4 zile.

Ceai de usturoi

Curățați și tocați 6 căței de usturoi. Puneți 2 căni de apă și usturoiul tocat într-o cratiță și aduceți la fierbere. După fierbere, luați tigaia de pe foc. Se amestecă cu miere și suc de lămâie după gust. Se strecoară într-un ceainic încălzit. Beți o jumătate de cană de trei ori pe zi. Poți să-l bei cald sau rece. Dați la frigider ceaiul rămas pentru utilizare ulterioară.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img