vineri, 19 aprilie, 2024

Anton Pisaroglu a fost ales vicepresedinte al Consiliului de Afaceri Romano-American

Distribuie:

Publicat:

 

Consultantul internațional Anton Pisaroglu a fost ales pe 2 februarie a.c. în comitetul de conducere al Consiliului de Afaceri Româno-American (Romanian American Business Council – RABC), urmând să îndeplinească funcția de vicepreședinte.

„Sunt onorat să fac parte din conducerea RABC, un actor extrem de important în menținerea și dezvoltarea relațiilor dintre România și Statele Unite. Parteneriatul strategic româno-american devine din ce în ce mai puternic, iar legăturile de afaceri dintre companiile românești și cele americane generează noi investiții în economia românească și noi oportunități pentru români”, a declarat Pisaroglu.

Vorbind despre cooptarea lui Anton Pisaroglu în conducerea Consiliului de Afaceri Româno-American, Ștefan Minovici, președintele RABC, a afirmat că este încântat de întărirea echipei: „Domnul Pisaroglu este un consultant internațional cu un palmares remarcabil, în baza căruia a fost ales în Comitetul Consiliului de Afaceri Româno-American din România. Sunt încântat de decizia Boardului și mai ales de noua componență a Consiliului. Anton este un tânăr dinamic, inteligent și un foarte bun reprezentant al noii generații. Are viziune, integritate și e un adevărat patriot! Va fi un executiv harnic, activ, cu putere creativă și respectat de lideri politici la nivel internațional! Contribuția lui la conducerea RABC îmi întărește convingerea că, în ciuda crizelor globale ca urmare a pandemiei, anul 2021 cu Anton alături va fi un an prolific și un nou început de consolidare a relațiilor de afaceri româno-americane”.

Consiliul de Afaceri Româno-American (RABC) este o organizație non-guvernamentală, creată de un grup de antreprenori și investitori americani, cu scopul de a întări legăturile dintre Statele Unite ale Americii și România și de a promova țara noastră în SUA. Președintele RABC, Ștefan Minovici, conduce MIC & Associates, o firmă de consultanță de pe Wall Street, ce are drept clienți companii multinaționale și agenții guvernamentale. Din echipa de conducere a RABC fac parte oameni de afaceri de origine română și lideri ai industriilor americane, printre care Valentin Pipa, Doru Epure, Ioana Costache, Yves Duroseau, Eric Lausten.

RABC s-a remarcat prin inițiative precum „Make it in Romania”, prin care și-a propus să plaseze Statele Unite ale Americii în topul primelor 3 țări investitoare din România, prin sporirea investițiilor americane în economia românească. De asemenea, RABC susține includerea României în programul Visa Waiver (eliminarea vizelor pentru cetățenii români care vizitează SUA), a lansat primul sistem româno-american de telemedicină, și-a oferit susținerea pentru confirmarea primului ambasador american de origine română la București și organizează cel mai mare festival românesc din afara României (Festivalul Zilei României pe Broadway).

Conform președintelui Ștefan Minovici, „parteneriatul dintre România și SUA devine din ce în ce mai relevant și valoros pentru ambele părți, din punct de vedere economic”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img