News Flash:

Anul scolar 2014-2015 aduce schimbari in programa.

18 Septembrie 2014
1357 Vizualizari | 0 Comentarii
Schimbari in invatamant in anul scolar 2014-2015, cele mai evidente fiind in invatamantul primar. Asa se face ca la clasa pregatitoare se va studia obligatoriu, o limba moderna, care nu va mai fi optionala ca pana acum.

Elevilor din clasele I si a II-a s-a introdus sistemul “Educatie prin sah”, iar la clasa a doua, micutii vor fi introdusi in tainele fizicii, geografiei si biologiei. Totodata, dispare disciplina numita “Educatie tehnologica”, insa apar notiuni de nutritive, fractii, stiintele naturii sau tabla inmultirii, iar pe langa toate acestea vor mai fi introduse si discipline precum” Arte vizuale” sau “Abilitati practice” desfasurate timp de o ora pe saptamana si vor mai fi introduse si patru ore matematica.

Cei din clasele a 3-a si a 4-a vor avea o ora de limba moderna in plus. In concluzie vor studia doua limbi moderne, plus o disciplina noua numita” De-a arhitectura” unde vor invata notiuni de arhitectura si tot ce implica aceasta.

 La nivelul gimnazial apare „Educatie antreprenoriala si orientare profesionala”, iar la nivel liceal se introduce „Orientarea in cariera” – „Istoria recenta a Romaniei”. Pentru specializarea muzica, apar materiile „Muzica vocala de jazz – muzica usoara» si „Istoria jazzului”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1089 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030061 (s)