News Flash:

Anunț ANM! Se întoarce canicula în România. Sunt așteptate temperaturi de peste 38 de grade

17 August 2022
379 Vizualizari | 0 Comentarii
img 2022 08 17T063951 230

Vremea caniculară se întoarce în România. Anunțul făcut de ANM

Deși în prezent sunt în vigoare mai multe avertizări de ploi și furtuni în mai multe zone din țară, iată că de mâine vremea se schimbă, potrivit anunțului făcut de Administrația Națională de Meteorologie.

Canicula se întoarce în România, iar gradele în termometre vor ajunge chiar și peste 38 de grade în unele zone din țară, acolo unde se va instala și disconfortul termic accentuat.

”Vorbim de vreme caniculară, adică maxime de 35 și peste 35 °. Ne așteptăm ca mâine valori de 35-36 ° să se înregistreze în regiunile vestice și în extremitatea sudică a României, iar joi și vineri, în extindere multe valori de 35 în jumătatea sudică, iar în cea vestică spre 38-39 ° şi vorbim de temperaturi maxime estimate a se înregistra la umbră. În consecință, disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat. Şi ploile mai apar pe aici pe colo, mai ales în după-amiaza zilei de mâine în regiunile nord estice”, a anunțat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

Nu scăpăm de ploi

Nu scăpăm nici de ploi, iar temperaturile caniculare vor fi asociate cu fenomenele specifice instabilității atmosferice, iar în mai multe zone din țară își vor face prezența și descărcările electrice, vijeliile, dar și grindina, precum și cantitățile mari de apă ce depășesc chiar și 30-40 de letri pe metru pătrat.

Din weekend însă se va răci din nou, apar din nou ploile, iar acestea se vor instala pe arii mult mai extinse.

”Vor fi din nou asociate cu fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv descărcări electrice, vijelii și chiar căderi de grindină și cantitățile de apă mai pot depăși 30-40 de litri pe metrul pătrat, cu precădere în regiunile nord-estice, pentru că în rest vor fi pe arii mai puține.

Iar până vineri, din ce în ce mai puține, pentru că acest pasaj cu vreme caldă, tot mai caldă, va fi destul de des scurt, aș spune, în weekend se răcește din nou și apar ploile care par a fi mai consistente și pe arii mai extinse", a spus meteorologul ANM la Antena 3.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1019 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034672 (s)