vineri, 29 martie, 2024

Anunț oficial de la Guvern! Ce se întâmplă, în toată țara, începând cu data de 13 iunie

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a anunțat oficial ce urmează să se întâmple începând cu data de 13 iunie. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Este vorba despre una dintre măsurile din pachetul social pregătit de guvernanți pentru a veni în sprijinul românilor cu venituri mici.

Se întâmplă de pe 13 iunie, în toată țara

De pe 13 iunie începe distribuirea voucherelor sociale în toată țara. Tichetele vor ajunge la românii cu venituri mici, scopul lor fiind să-i ajute pe acestea să facă față cheltuielilor în contextul valului de scumpiri. Ministrul Marcel Boloș a făcut declarații despre stadiul distribuției acestor tichete, precizând că în această perioadă se desfășoară procesul de emitere a voucherelor.

După ce vor fi fost tipărite, tichetele vor ajunge la beneficiari, iar pasul următor este încărcarea lor. Potrivit spuselor ministrului Investițiilor şi Proiectelor Europene, sunt 2,588 milioane de români care așteaptă și vor primi aceste tichete.

Am spus de nenumărate ori în spaţiul public că procesul este de emitere a acestor vouchere, lucru care se întâmplă în momentul de faţă. Autorităţile emitente acest lucru îl fac. După ce au fost emise aceste vouchere, ele urmează distribuţia, cu data de 13 iunie, aşa cum am precizat, sunt cuvintele lui Marcel Boloș.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat că întregul proces se va desfășura în patru tranșe, iar termenele asumate de Guvern vor fi duse la bun sfârșit.

Ce se întâmplă cu românii care nu primesc tichetele în iunie 2022

Românii la care voucherele sociale nu ajung în luna iunie, le vor primi în iulie încărcate și cu suma aferentă lunii iunie, ceea ce înseamnă că nu vor pierde banii. Cum distribuirea tichetelor începe de la jumătatea acestei luni, sunt șanse foarte mari ca acestea să nu ajungă la toți beneficiarii. Ministrul Muncii a dat asigurări că toți cei vizați vor primi tichetele încărcate corespunzător.

Voucherele sociale vor fi livrate prin Poșta Română care a anunțat că le va distribui imediat ce le va primi, cu livrare fără costuri. Directorul instituției a precizat că a ajutat Ministerul Muncii și alte instituții ale statului să-și actualizeze baza de date pentru a stabili care sunt beneficiarii acestor vouchere.

Potrivit spuselor lui Valentin Ștefan, până acum Poșta Română nu a primit niciun tichet spre a fi distribuit populației.

Noi livrăm undeva între 600.000 şi 800.000 de bucăţi în fiecare zi, deci pentru noi nu este o provocare să livrăm 3 milioane de carduri, le livrăm fără probleme, numai să ajungă. Capacitatea Poştei Române este să ducă un produs la fiecare persoană din România în fiecare zi, a declarat directorul Poștei Române.

Reprezentanții instituției dau asigurări că imediat ce vor primi voucherele le vor distribui românilor, indiferent că este vorba de persoane din mediul urban sau rural, din zone greu accesibile șamd.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img