marți, 23 aprilie, 2024

Anunț pentru cei care au centrale termice de apartament. Este absolut necesar să faci asta chiar acum

Distribuie:

Publicat:

Prețurile au explodat în România din toate punctele de vedere. Facturile sunt tot mai mari în ultima vreme, mai ales la lumină și la gaze. Pentru asta, unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de gaze a transmis un mesaj important pentru toți clienții săi și nu numai.

Cum economisim gaze

Vești de ultimă oră pentru românii care au centrale termice de apartament. E.ON, una dintre companiile care se ocupă de furnizarea de servicii de energie electrică și gaze naturale, a făcut dezvăluiri despre cum am putea economisi, având în vedere că prețurile au explodat și facturile ne surprind tot mai mult.

Pentru că prețurile au crescut, dar mai ales pentru că deja au venit temperaturile scăzute și ne pregătim să ne încălzim locuințele, specialiștii s-au gândit să ne facă unele dezvăluiri. Astfel, într-o postare pe pagina de Facebook, compania anunță că pentru a reduce consumul de căldură există o mulțime de trucuri la care putem apela.

În primul rând, este esențială aerisirea adecvată a caloriferelor. După ce a fost efectuată această acțiune,
atunci centrala termică de apartament va folosi cantitatea de energie optimă pentru a funcționa. Mai mult, apa va circula așa cum trebuie pe instalație.

„Începe pregătirile pentru temperaturi în scădere cu o aerisire adecvată a caloriferelor, ca să te asiguri că centrala ta folosește cantitatea de energie optimă pentru funcționare.
Te întrebi de ce este important să aerisești caloriferele?

Asiguri circulația eficientă a apei în instalație și permiți transferul optim al căldurii, iar acest lucru se traduce în mai puțină energie consumată pentru a atinge temperatura setată pe termostat;

Protejezi instalația de efectul coroziv pe care îl are aerul din calorifere”, se arată în informarea transmisă de cei de la E.ON.

Aerisirea este principalul factor care influentează consumul, dar foarte important este să avem și o locuință pregătită, izolată, ceea ce înseamnă automat o temperatură mai mare fără încălzire. Aerisiți corect și încăperile în fiecare dimineață, iar pe restul zilei va fi un aer proaspăt și centrala își va face bine treaba.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img