News Flash:

Anunt de ultima ora: 500 de scoli si gradinite vor fi modernizate in acest an

16 Ianuarie 2015
1483 Vizualizari | 0 Comentarii
Reabilitarea si modernizarea a 500 de scoli si gradinite, asigurarea conditiilor pentru obtinerea avizului sanitar pentru unitatile de invatamant si asigurarea transportului pentru elevi sunt principalele prioritati de investitii in domeniul Educatiei pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) le are in vedere pentru 2015.

Anuntul a fost facut joi de ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa, alaturi de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, si de ministrul Culturii, Ionut Vulpescu.

In privinta reabilitarii scolilor, Dragnea a precizat ca unitatile de invatamant care beneficiaza de investitii de la MDRAP au fost selectate cu ajutorul Ministerului Educatiei si vor fi gata pana la finalul acestui an.

"Cea mai mare parte din aceste scoli si gradinite vor fi finalizate pana la inceperea anului scolar, dar pana la finalul anului 2015 cel putin 500 de scoli si gradinite - vorbim si de scoli gimnaziale, licee si campusuri scolare. (...) Se finanteaza reabilitarea si modernizarea gradinitelor, scolilor gimnaziale, liceelor - respectiv cladirea unitatii scolare, salile de clasa, laboratoarele de specialitate, atelierele scolare - inclusiv dotarea acestora cu echipamente -, grupurile sanitare, salile de sport din curtea scolii si alte anexe, de asemenea, construirea campusurilor scolare", a spus Dragnea la sediul Ministerului Dezvoltarii.

Legat de asigurarea conditiilor pentru obtinerea avizelor sanitare, ministrul a precizat ca "sunt in Romania peste 2.500 de unitati scolare care nu indeplinesc conditiile pentru a obtine avizul sanitar, din mai multe cauze, dar marea majoritate a unitatilor scolare respective, peste 90%, din cauza lipsei apei potabile si a grupurilor sanitare".

MDRAP in colaborare cu Ministerul Educatiei va face in perioada ianuarie-martie "un inventar riguros al tuturor cauzelor" pentru care unele scoli nu au avizul sanitar, astfel incat in iunie sa inceapa lucrarile de modernizare.

Liviu Dragnea a anuntat, totodata, ca in 2015 MDRAP va achizitiona transa a doua si a treia de microbuze scolare.

"In 2015, in total 1.981 de microbuze scolare vor transporta elevii. Peste 130.000 de copii vor beneficia de aceste microbuze", a precizat ministrul Dezvoltarii.

Tot miercuri, MDRAP si-a prezentat si obiectivele de investitii prioritare in domeniul culturii. Este vorba despre constructia sau reabilitarea a circa 250 de asezaminte culturale, fiind vorba cu precadere despre cele situate in mediul rural.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0973 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035253 (s)