vineri, 19 aprilie, 2024

Anunt de ultima ora cu privire la amenzile pentru rovinieta trimise prin posta de CNADNR

Distribuie:

Publicat:

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis un recurs in interesul legii formulat de Avocatul Poporului referitor la amenzile pentru neplata rovinietei trimise acasa soferilor de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Concret, soferii romani vor scapa definitiv de amenzile trimise prin posta de CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania). Aceste documente vor inceta sa fie emise, fiind considerate nevalide.

Drept urmare, singurele procese-verbale demne de luat in considerare vor fi cele intocmite de un controlor de trafic care constata contraventia la momentul comiterii ei si poarta atat semnatura acestuia, cat si semnatura contravenientului sau a unui martor, dupa caz, relateaza aceeasi sursa. Redam integral informatiile redate in comunicatul de presa semnat de Avocatul Poporului, in urma petitiilor initiate de cetateni in acest sens. Aflam deci ca:

„ Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul in interesul legii formulat de catre Avocatul Poporului in data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizata problema de drept referitoare la interpretarea dispozitiilor art. 17 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si a Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, din punct de vedere al semnaturii agentului constatator necesara legalitatii procesului-verbal de contraventie, pentru contraventiile sanctionate de Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, modificata si completata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img