vineri, 19 aprilie, 2024

ANUNT DE ULTIMA ORA privind politele RCA. Toti soferii trebuie sa stie asta

Distribuie:

Publicat:

Solutia in privinta tarifelor RCA trebuie sa vina de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) si de la Parlament, a afirmat vineri purtatorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu, precizand ca, in prezent, se poarta discutii pe aceasta tema si sunt studiate “toate posibilitatile”.

Intrebata daca in sedinta de Guvern de vineri s-a discutat despre tarifele RCA, Alina Petrescu a precizat ca, in ultima saptamana, au existat discutii pe aceasta tema.

“Au existat intalniri ale ministrului Finantelor cu asiguratorii. Ministrul Transporturilor s-a intalnit cu mai multi transportatori. Au fost, de asemenea, discutii cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, dar si cu reprezentantii comisiilor de specialitate din Parlament. (…) In Parlament exista in acest moment un proiect de lege care vizeaza reglementarea acestui domeniu. (…) Solutia trebuie sa vina de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiara si de la Parlamentul Romaniei, unde in acest moment exista acea lege in dezbatere”, a afirmat Petrescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, la inceputul saptamanii viitoare va avea loc o noua discutie cu sefii celor doua Comisii parlamentare de buget-finante.

“Pe baza acestei discutii speram sa obtinem un termen pana la care aceasta lege poate fi adoptata, pentru a avea un domeniu reglementat predictibil si stabil. In acelasi timp, (…) chiar de cand a fost adoptata acea ordonanta de urgenta privind plafonarea tarifelor RCA au existat semnale de la Bruxelles privind declansarea posibila a procedurii de infringement. Deci exista si aceasta posibilitate care trebuie luata in calcul”, a spus Alina Petrescu.

Chestionata daca exista posibilitatea ca Guvernul sa prelungeasca termenul de plafonare, Alina Petrescu a spus ca, in acest moment, “sunt studiate toate posibilitatile”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img