News Flash:

ANUNT IMPORTANT pentru toti SOMERII! Uite cum poti primi si tu 12.500 de lei

29 Septembrie 2016
1974 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum poti beneficia si tu de suma de 12.500 de lei pe care Guvernul o ofera romanilor.
 
Suma de 12.500 de lei este oferita de guvernul Romaniei tuturor romanilor care se intorc in tara sa lucreze, dar si somerilor care locuiesc in tara si sunt dispusi sa isi schimbe domiciliul pentru a se angaja. In acelasi timp, toti cei care isi cauta un loc de munca de mai bine de un an vor primi o prima de 500 de lei atunci cand vor semna un contract de angajare.

Aceste masuri, care vor bucura un important segment al populatiei, au fost adoptate miercuri si se vor aplica incepand cu 1 decembrie. Somerii care au domiciliul in zone defavorizate si isi gasesc un loc de munca in alta localitate vor primi la angajare o prima de instalare de 12.500 de lei, la fel si angajatii firmelor care isi deschid sedii in zone defavorizate, daca se muta, dar si romanii din strainatate care se intorc in Romania.

Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, a declarat: ,,Daca sunt intr-o zona fara oportunitati si vad ca am un loc de munca in Timis, in Arad, in Cluj si vin dinspre Vaslui, pot beneficia de aceasta suma. Daca cineva se muta din Vaslui in Bucuresti primeste 12.500 de lei. Este o subventie care se da persoanei care face efortul de relocare, ca sa isi cumpere lucruri in casa, sa isi plateasca chiria in primul an".

Banii se vor acorda in doua transe, a doua parte a banilor vor fi acordati dupa primul an de munca. Oamenii care sunt in somaj de cel putin 12 luni sau 6 luni vor beneficia de un bonus de 500 de lei la angajare.

Iata ce mesaj a publicat pe pagina personala de Facebook premierul Dacian Ciolos: ,,Am aprobat azi in guvern un pachet de masuri care vine in sprijinul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, angajatorilor, dar si romanilor din strainatate care vor sa lucreze in tara.

Sunt stimulente si masuri corelate care vor duce la crearea de locuri de munca si vin cu un sprijin concret pentru categoriile vulnerabile. De exemplu, propunem un sprijin financiar consistent pentru cei care angajeaza someri, dar si pentru somerii care isi gasesc loc de munca departe de casa.

In plus, programele de ocupare vor tinti si grupuri vulnerabile - identificate deja prin Pachetul Anti-saracie - precum tinerii care nu au loc de munca si nici nu urmeaza vreo forma de invatamant sau de formare profesionala. Toate acestea, intr-un cadru care imbina, pentru prima data, fondurile europene si fondurile din bugetul tarii, directionate coerent pentru a avea un impact real in piata si in viata oamenilor. "
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045652 (s)