vineri, 26 aprilie, 2024

ANUNT INGRIJORATOR pentru romani! Ce se va intampla cu moneda nationala in urmatoarea perioada

Distribuie:

Publicat:

Analistii CFA Romania anticipeaza deprecierea leului si majorarea ratelor de dobanda la leu in urmatoarele luni. In ceea ce priveste indicatorul de crestere economica, acesta a scazut cu 0,3 puncte in iulie 2017, fata de luna anterioara, la valoarea de 59,7 puncte, a transmis duminica institutia.

Scaderea indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a fost generata de componenta conditiilor curente. Astfel, indicatorul conditiilor curente a fost de 75 de puncte, valoare in scadere cu 1,2 puncte, in timp ce indicatorul anticipatiilor a crescut marginal cu 0,2 puncte pana la valoarea de 52 de puncte.
„In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat ca peste 75% din participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni. Astfel valorile mediane ale anticipatiilor atat pentru orizontul de 6 luni cat si pentru cel de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000 (valori similara cu cele inregistrate in exercitiul anterior)”, se arata in comunicatul transmis de institutie.
Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (august 2018/august 2017) a inregistrat o valoare mediana de 2,00% (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior), precizeaza CFA.

„Sunt de remarcat anticipatiile de majorare a ratelor de dobanda la leu atat pentru scadentele pe termen scurt (3 luni) cat si pentru cele pe termen mediu (5 ani), 80% din participantii la sondaj anticipand aceasta evolutie”, se mai arata in comunicat.
Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011 reprezentand un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.
Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA. Indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) si este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la conditiile curente (referitoare la mediul de afaceri si piata muncii) si anticipatiile, pentru un orizont de timp de un an, pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale la nivel de economie.
Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.
Astazi, in lume, exista peste 140.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 147 societati membre ale CFA Institute. In prezent, CFA Romania are peste 210 membri, majoritatea detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst sau candidati pentru unul din cele 3 nivele ale examinarii care conduce la acordarea acestui titlu.
Profesionistii care sunt membri CFA Romania lucreaza pentru institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta etc.Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img