sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Anunt OFICIAL facut de ministrul Educatiei! Elevii de clasa a V-a sunt vizati de aceste SCHIMBARI

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, in debutul sedintei Executivului, ca in primele doua luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale scolare, ci indrumare. El a explicat ca situatia a fost generata de o dezinformare din Ministerului Educatiei, lucru care se va solutiona saptamana viitoare „prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proasta din partea ministerului”. 

”Lucram la solutii. Saptamana viitoare fac informarea in Guvern. Va trebui sa luam niste decizii la nivel de minister, pentru ca sunt partasi la neregulile din licitatii. Mai pe romaneste, toate manualele cu exceptia clasei a V- a sunt deja in scoli. La clasa a V-a, pentru primele doua luni avem soutia de rezerva, cu indrumarele pentru fiecare elev, in asa fel incat, odata cu finalizarea contestatiilor pe care editurile le-au facut, sa integram manualele in timpul anului scolar”, a declarat ministrul Educatiei.

Premierul i-a cerut lui Liviu Pop sa-i explice care sunt problemele legate de manualele pentru clasa aV-a.

„Ce e deosebit la manuale, au copertile mai groase?”, a intrebat Tudose.

”Anul trecut, in noiembrie, trebuiau finalizate programele scolare pentru clasa a V-a, Guvernul tehnocrat nu le-a facut, le-a prelungit pana in martie anul acesta, iar in martie, cand puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformari din Ministerului Educatiei, lucru pe care o sa-l finalizam saptamana viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proasta din partea ministerului”, a precizat Pop, afirmand ca persoana responsabila e „una cu demnitate”.

Elevii vor avea manuale pe banci in 11 septembrie, a afirmat incluvis saptamana trecuta ministrul Educatiei, sustinand ca nu este nevoie sa demisioneze, pentru ca elevii, inclusiv cei de clasa a V-a, unde sunt probleme din cauza contestatiilor depuse de edituri in urma licitatiilor, vor avea la timp manualele.

“Pentru manualale de clasa a V-a, suntem in etapa de contestatii. Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor ne-a dat un prim raspuns la cateva contestatii. Am inteles de la cei care se ocupa de aceasta licitatie ca urmeaza si alte raspunsuri vineri sau luni, fapt pentru care o decizie in zona aceasta o vom lua dupa ce avem raspunsul de la CNCS. Vreau sa ii asigur pe toti elevii si parintii ca vom avea manuale de clasa a V-a in 11 septembrie. Avem solutia de rezerva”, a spus Pop, intr-o conferinta de presa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img