marți, 19 martie, 2024

Anunt pentru soferi! Ce se intampla cu romanii care-si cumpara masini second hand din 20 mai 2018

Distribuie:

Publicat:

Cumpararea unei masini la mana a doua devine iar problematica daca nu anunti autoritatile de tranzactie. Noua lege devine valabila incepand cu 20 mai.

Atunci cand iti cumperi o masina second hand, ai datoria sa anunti tranzactia in termen de 90 de zile de la data dobandirii vehicului. Chiar daca ai acte in regula pentru acea masina, risti sa primesti o amenda de pana la 2.900 de lei daca nu instiintezi autoritatile la timp ca ai intrat in posesia unei masini.

De asemenea, va fi suspendata automat si inmatricularea acelui vehicul. Aceasta prevedere nu exista pana acum, dar efectele ei se vor aplica din 20 de mai.

Mai exact, in cazul incalcarii noii legi, survine intai suspendarea inmatricularii. La randul ei, circulatia pe drumurile publice cu masini a caror inmatriculare a fost suspendata, va fi interzisa si deci, sunt date amenzi daca esti verificat de politistii rutieri.

Acest lucru se arata in Ordonanta Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

„Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de raspundere civila auto pentru pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, a celor pentru care a intervenit suspendarea inmatricularii, precum si a vehiculelor inregistrate al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat ori este anulata”, este scris in noul act normativ

Pentru a evita suspendarea inmatricularii, noul detinator va trebui sa anunte tranzactia printr-o solicitare de transmitere in evidentele oficiale a dreptului de proprietate asupra automobilului in maximum 90 de zile de la cumparare. Acum, acest termen este de doar 30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img