News Flash:

Anunt soc:Iohannis poate anihila totul

2 Februarie 2015
1600 Vizualizari | 1 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis poate anihila totul, in contextul scandalului creat in jurul SRI-ului in urma declaratiilor Elenei Udrea in privinta actualului director interimar al SRI - Florian Coldea.

Fostul ofiter SRI si senator PSD, Daniel Savu, sustine ca scandalul poate fi anihilat de presedintele Klaus Iohannis prin numirea urgenta a unui noi director SR, preferabil neimplicat politic, asa cum o cerea chiar premierul Victor Ponta.

"Scandalul creat in jurul Serviciului Roman de Informatii, atat prin demisia neasteptata si cu prea multe semne de intrebare a directorului George Maior, cat si de presiunea la care este supus generalul Florian Coldea, vizat de declaratiile Elenei Udrea, poate fi anihilat chiar de presedintele Klaus Iohannis. Potrivit prerogativelor prezidentiale, acesta are in competenta sa nominalizeze rapid un nou sef al Serviciului, care sa fie audiat in Comisia parlamentara SRI si sa primeasca apoi votul plenului reunit al Senatului si Camerei Deputatilor. Instalarea unui nou director la SRI, neimplicat politic ar fi cel mai bine, va da astfel posibilitatea institutiei sa redevina credibila si sa faca lumina in privinta acuzatiilor si speculatiilor venite din partea Elenei Udrea, dar si a VIP-urilor arestate pentru fapte de coruptie", sustine Savu.

Fostul ofiter SRI considera ca amanarea unei astfel de numiri va aduce prejudicii de imagine SRI-ului din cauza "rafulielii" intre diferitele centre de putere create de Traian Basescu

"Orice intarziere sau tentativa de intretinere a unui astfel de scandal care afecteaza grav imaginea institutiei ridica semne de intrebare referitoare la interese ascunse, politice, financiare, de influenta sau de orice alta natura. Sustin pe deplin clarificarea tuturor acuzatiilor lansate in spatiul public, indiferent de persoanele vizate. Insa rafuiala la care asistam acum intre diferite grupari sau centre de putere, create de Traian Basescu si aflate in plina criza de repozitionare, nu trebuie sa strice increderea in institutiile statului. Ori pentru asta, o mutare rapida, echidistanta si echilibrata din partea presedintelui Iohannis, singurul care poate sa o faca, este mai mult decat necesara", explica Savu, pe blogul personal.

El subliniaza de asemenea ca tot ce se intampla acum ii este foarte bine cunoscut fostului presedinte Traian Basescu.

"Daca acest lucru nu se va intampla, cel putin in orizontul de timp imediat apropiat, atunci vom asista in continuare la derularea scenariului pus la punct de Elena Udrea, prin declaratii incendiare si lipsite de probe. Personal, sunt convins de faptul ca nici Traian Basescu nu este strain de tot ce se intampla acum, pentru ca elementele care ii leaga pe toti cei implicati, de-afara si din arest, sunt banii si libertatea.

Spre exemplu, un capitol din acest scenariu ar putea fi sprijinul oferit de Elena Udrea lui Dorin si Alin Cocos, pe care i-a nominalizat ca fiind singurii martori ce pot confirma implicarea generalului Coldea. Ori daca cei doi incep sa vorbeasca si produc dovezi, dupa modelul lui Gabriel Sandu, atunci si-ar putea negocia eliberarea din arest, cu pretul sacrificarii lui Coldea. Daca aceste miscari se vor produce, atunci miza noului director al SRI devine evidenta. Asta daca nu asistam la o decapitare planificata a conducerii SRI, si prin intermediul Elenei Udrea, fapt care o data confirmat, schimba pe deplin datele problemei", fostul ofiter SRI.

sursa:stiripesurse.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035710 (s)