News Flash:

Anuntul BCE: Vor creste preturile in 2021-2022

11 Iunie 2021
171 Vizualizari | 0 Comentarii
banca centrala europeana A1 800x450

Banca Centrală Europeană (BCE) a evitat să semnaleze, joi, când ar putea începe să reducă programul de stimulare din pandemia de Covid-19 şi a anticipat că inflaţia va rămâne sub ţinta instituţiei de aproape 2%, în viitorul previzibil, transmite CNBC.

”Inflaţia a accelerat în ultimele luni, în mare parte din cauza efectelor de bază, a factorilor tranzitorii şi a creşterii preţurilor la energie. Este de aşteaptat să accelereze în continuare în a doua jumătate a anului, înainte de a încetini pe măsură ce factorii temporari se vor estompa ", a declarat joi, preşedintele BCE, Christine Lagarde, în urma şedinţei de politică monetară a băncii.

”Noile noastre proiecţii indică o creştere treptată a presiunilor inflaţionale subiacente de-a lungul orizontului de proiecţie, deşi presiunile rămân reduse în contextul unei slăbiciuni economice semnificative, care va fi absorbită doar treptat peste orizontul de proiecţie. Se preconizează că inflaţia generală va rămâne sub obiectivul nostru pe parcursul orizontul de proiecţie ”, a adăugat ea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033106 (s)