News Flash:

Anuntul facut de Papa Francisc

13 Mai 2016
1632 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc a facut, joi, un anunt cu privire la revolutionarea Bisericii Catolice. Suveranul pontif face un pas catre egalitatea dintre femei si barbati.

Papa Francisc a afirmat ca va crea o comisie care sa analizeze posibilitatea ca si femeile sa poata deveni diaconi in Biserica Catolica, avand astfel dreptul - detinut exclusiv de barbati in prezent - de a sluji la anumite evenimente, cum ar fi botezul si casatoria.

"Cred ca da, ar fi bine pentru Biserica sa clarifice aceasta problema. Sunt de acord. Voi actiona pentru a se face ceva in acest sens", a afirmat Jorge Bergoglio, in cursul unei audiente acordate unui grup de 900 de calugarite din Uniunea Internationala a Staretelor. Papa Francisc a mai spus ca a vorbit cu un "profesor intelept" despre femeile diacon "din primele secole ale Bisericii, dar nu stie ce rol jucau cu adevarat". Suveranul pontif a acceptat propunerea facuta de calugarita in legatura cu infiintarea unei comisii care sa studieze daca este bine ca si femeile sa poata fi diaconi.

Papa Francisc si-a exprimat de mai multe ori dorinta de a indrepta inegalitatea flagranta dintre barbati si femei in cadrul Bisericii Catolice.

papa francisc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036946 (s)