vineri, 19 aprilie, 2024

Anuntul medicilor dupa gestul batranului care a donat spitalului, pentru bebelusi, toate economiile stranse in 60 de ani

Distribuie:

Publicat:

Gestul unui pensionar dintr-o comuna din Arges e dovada vie ca omenia poate schimba vieti. Pentru ca nu are copii, batranul a donat toti banii pe care i-a adunat in cei 60 de ani cat a lucrat ca sofer, sectiei de neonatologie a spitalului din Campulung. Cu 10 mii de euro a vrut sa le dea o sansa la viata copiilor care se nasc prematur.

O casa modesta cu trei odai, o masina careia ii e greu sa-i mai numere anii si patru capre. E averea lui Ion Carstoiu, un pensionar de 72 de ani din Aninoasa, o comuna din Arges. Nu are sotie si nici mostenitori, iar gandul ca in tinerete si-a indemnat iubita sa renunte la copilul pe care urmau sa-i aiba impreuna l-a urmarit mereu. Asa ca toti banii pe care i-a strans in 60 de ani cat a lucrat ca sofer i-a donat spitalului din Campulung. S-a gandit ca cei 10 mii de euro le vor da o sansa la viata nou-nascutilor prematur.

ION CARSTOIU: Datorita acestui fapt am zis sa iau un incubator pentru nou-nascuti. Am fost satisfacut, am plecat asa cu o inima implinita.

Gestul batranului care a batut in poarta spitalului ca sa-si lase toate economiile i-a impresionat pe medici si pe vecini.

NICOLAE ALEXE, reprezentantul Spitalului Municipal din Campulung: Gestul batranului ne lasa fara cuvinte. Vor fi folositi pentru doua monitoare functii vitale la terapie itensiva si pentru un generator la neonatologie.

Pe incubatoarele care vor fi cumparate din banii donati va fi scris numele lui Ion Carstoiu. Pentru ca oamenii sa nu uite ca si omenia salveaza.

ION CARSTOIU: Am considerat ca banii astia daca eu nu-i mai pot folosi, sa-i folosesaca pentru sanatatea oamenilor. Sa fie mai cinstiti si sa aiba grija de semenii lor.

Ion Carstoiu face asta in fiecare zi. Din pensia lui de 1300 de lei pe luna ingrijeste si un adolescent cu probleme de sanatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img