sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Apă de rozmarin pentru un păr strălucitor și mătăsos. Trucul la care apelează multe vedete de la Hollywood

Distribuie:

Publicat:

Rozmarinul este o plantă foarte comună și ușor accesibilă. Are un miros profund și înțepător și are beneficii miraculoase pentru păr. Stimulează și îmbunătățește circulația la nivelul scalpului, încurajând astfel creșterea părului. Datorită calității sale antibacteriene, curăță delicat părul și oferă strălucire.

Mai mult decât atât, apa de rozmarin Ameliorează scalpul iritat, uscat, descuamat și te scapă de mătreață. Există multe moduri prin care rozmarinul poate fi aplicat extern pe păr și scalp. Pot fi utilizate atât ierburi proaspete, cât și ierburi uscate.

Apă de rozmarin pentru un păr strălucitor și mătăsos

Dar, ca și în cazul gătitului, este întotdeauna recomandat să folosiți ingrediente proaspete. Dacă nu folosiți tot rozmarinul din prima, îl puteți usca și îl puteți folosi și altă dată.

1. Clătire cu apă de rozmarin

Fierbeți apă și adăugați rozmarinul în apă. Lăsați-l să se infuzeze timp de 15-30 de minute, apoi scoateți frunzele, la fel ca în cazul unui ceai, de exemplu. Apa poate fi folosită apoi pentru clătirea părului.

Este un tratament pentru strălucire pe care îl folosesc nume mari din lumea showbiz-ului. Nu este necesară clătirea cu apă ulterior. Pentru stimularea suplimentară a scalpului, puteți masa scalpul în timp ce îl clătiți cu această apă.

2. Amestecați uleiul esențial

Cumpără ulei esențial de rozmarin. Atenție, acest produs este foarte concentrat. Adaugă doar câteva picături în uleiul tău preferat pentru păr. Nu uitați să diluați întotdeauna uleiurile esențiale înainte de a le aplica pe păr sau pe piele.

Puteți găsi planta de rozmarin la orice magazin alimentar. Este o plantă foarte ieftină și foarte accesibilă care trebuie să fie în casa oricărui român. Puteți găsi ulei esențial de rozmarin la orice magazin de produse naturiste.

Unde poți găsi rozmarin și cum să îl folosești

Rozmarinul poate fi folosit pe scalp pentru a ajuta la îngroșarea și refacerea părului. Un studiu a constatat că uleiul de rozmarin a fost la fel de eficient la recreșterea părului subțiere precum minoxidilul.

Rozmarinul a fost, de asemenea, folosit în mod tradițional pentru a elimina mătreața. Mai mult decât atât, apa de rozmarin calmează mâncărimea scalpului făcând părul strălucitor și mătăsos.

Față de apa de rozmarin, uleiul poate fi utilizat doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img