joi, 18 aprilie, 2024

Apa cu ananas este eficienta pentru detoxifiere si slabit

Distribuie:

Publicat:

Ananasul este un fruct exotic foarte popular in intreaga lume. Beneficiile sale pentru sanatate sunt oferite de nutrientii pe care acesta ii contine, printre care vitamina C si bromelaina. Descopera cateva dintre beneficiile apei cu ananas:

Reduce inflamatia

Ananasul contine bromelaina, o substanta care are rolul de a reduce inflamatia in organism. Inflamatia a fost asociata cu probleme grave de sanatate, inclusiv aparitia cancerului, de aceea este necesar sa consumi alimente care au un continut ridicat de bromelaina, asa cum este ananasul.

Contribuie la scaderea in greutate

Acest fruct are rol diuretic, eliminand excesul de apa din organism. Astfel sunt eliminate si toxinele, iar metabolismul este accelerat, ceea ce te ajuta sa slabesti mai usor.

Elimina parazitii intestinali

Consumul apei cu ananas contribuie la eliminarea parazitilor intestinali, potrivit organichealthcorner.com, atunci cand este consumata timp de cel putin trei zile.

Ajuta la o buna functionare a glandei tiroide

Datorita continutului de bromelaina si iod, ananasul stimuleaza buna functionare a glandei tiroide, de care depind numeroase functii ale organismului.

Ofera echilibru electrolitic

Potasiul continut de ananas are rolul de a realiza un echilibru electrolic in organism, ceea ce determina reglarea nivelului de energie si reducerea senzatiei de oboseala.

Are efect detoxifiant

Un alt rol important al apei cu ananas este eliminarea toxinelor din organism.

Contine enzime si antioxidanti care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi si la detoxifierea corpului.

Ajuta digestia

Bromelaina din ananas stimuleaza digestia, fiind eficienta in mod deosebit pentru digerarea proteinelor si a grasimilor. Apa cu ananas este o solutie excelenta dupa mesele copioase.

Intareste dintii si protejeaza gingiile

Acest fruct are un continut ridicat de calciu, necesar pentru sanatatea oaselor, dar si pentru dinti rezistenti si gingii sanatoase.

Protejeaza vederea

Anananasul are un continut ridicat de betacaroten, un antioxidant care se gaseste si in morcovi si care este recunoscut pentru efectele benefice asupra sanatatii ochilor. Previne degenerarea maculara si pierderea vederii in cazul varstnicilor, daca este consumat de trei ori pe zi.

Previne cancerul

Potrivit unui studiu citat de organichealthcorner.com, bromelaina este eficienta in prevenirea diferitelor tipuri de cancer, efectele sale putand fi comparate cu tratamentele medicamentoase folosite in chimioterapie.

Cum sa faci apa cu ananas

Ai nevoie de un litru de apa, un ananas mediu si sase frunze de menta.

Curata ananasul de coaja si taie-l in bucati mici. Pune bucatile in borcan, adauga apa si frunzele de menta. Inchide borcanul si pune-l la frigider timp de opt, zece ore.

Bea un pahar de apa cu ananas dimineata, pe stomacul gol, dar si pe parcurcul zilei, intre mese.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img