joi, 28 martie, 2024

Apa sulfuroasa, un leac miraculos in zeci de boli

Distribuie:

Publicat:

Cura cu apa sulfuroasa, care poate fi facuta atat intern cat si extern, ofera numeroase beneficii corpului, deoarece aceasta apa are un continut semnificativ de hidrogen sulfurat care este absorbit in organism. Apa sulfuroasa se absoarbe pe cale digestiva, prin piele si plamani si se elimina prin intestin, rinichi si piele. Principalele surse de ape sulfuroase de la noi din tara sunt: Pucioasa (judetul Dambovita), Calimanesti, Cozia, Caciulata, Venus, Mangalia, Harghita Bai, Olanesti, Baile Govora, Baile Boghis, Baile Barza, Herculane si Purcica (Iasi).

Sulful din compozitie intensifica metabolizarea bazala, produce vasodilatatie in tesuturile pielii, in reteaua cutanata, amelioreaza starile tensionale, are efect benefic asupra sangelui prin cresterea valorilor celulelor rosii si a hemoglobinei. De asemenea, are efect calmant asupra durerilor din corp, relaxeaza muschii, amelioreaza inflamatiile, normalizeaza metabolismul si are efect de diminuare a glicemiei.

Apa sulfuroasa este un bun remediu in tratamentul bolilor articulare cronice, bolilor reumatismale, deficientelor posttraumatice (cauzate de anumite traumatisme la maini si picioare), proceselor inflamatorii si degenerative de la nivelul aparatului locomotor. In urma tratamentului cu apa sulfuroasa sunt ameliorate simptome specifice afectiunilor de tipul: poliartrita reumatoida, artrita psoriazica, tulburari de mers, poliartrita, afectiuni circulatorii periferice, spondilita anchilozanta, reumatism, spondiloza cervicala, dureri de spate, artroza de sold, sechele posttraumatice si altele.

Apa sulfuroasa
calmeaza durerile, reduce inflamatiile, relaxeaza muschii, imbunatateste forma musculara, restabileste tonusul muscular, are efect benefic asupra mobilitatii musculare, elimina infectiile si alergiile din organism. De asemenea cura cu apa sulfuroasa este indicata persoanelor care au pareze, sechele traumatice usoare, paralizii, probleme de mobilitate, leziuni articulare (care au dat anumite repercursiuni asupra mobilitatii), stari dureroase si inflamatorii la maini, picioare, spate sau alte zone ale corpului si alte afectiuni de acest gen, potrivit bodygeek.ro.

In plus, cura cu apa sulfuroasa este recomandata celor care sufera de alergii bronhopulmonare, boli inflamatorii, infectii bacteriene, nevroze respiratorii, bronsite, viroze, afectiuni inflamatorii pulmonare, pneumonii bacteriene, atipice sau de alta natura.

Apa sulfuroasa este absorbita si prin sistemul vaginal iar, potrivit specialistilor in domeniul medical, acest lucru este favorabil in tratamentul afectiunilor ginecologice. Actiunea apei este de restabilire a sanatatii organismului la femei, iar tratamentele sunt recomandate celor care sufera de tulburari endocrine si functionale, de probleme ale glandelor secretorii de la nivelul colului uterin, de frigiditate, uter hipoton, probleme menstruale, eczeme, infectii, anexite, prolaps genital, dermatoze in zona vulvara, procese inflamatorii, modificari ale starii normale si procese dureroase etc.

Actiunea apei sulfuroase asupra pielii este si ea apreciata de medici. Acestia considera ca poate avea efect benefic asupra celulelor sebacee si deci proprietati antiseboreice si antimicrobiene. Hidrogenul sulfurat din apa sulfurata combate microorganismele si ofera apei actiune bacteriostatica si antifungica. Proprietatile ei dezinfectante sunt extraordinare, prin utilizarea ei locala se pot vindeca anumite boli de piele, in primul rand sulful usuca si purifica tesutul pielii. De asemenea ajuta la vindecarea ranilor, aftelor, la calmarea durerilor, combaterea puroiului, secretiilor sebacee excesive, stoparea dezvoltarii bacteriilor, vindecarea cicatricilor de la nivelul pielii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img