vineri, 29 martie, 2024

Apararea angajatei ISU acuza DNA pentru presiune pe Inspectorat si ii INGROAPA pe artificieri – Fara artificii nu aveam tragedie

Distribuie:

Publicat:

Apărătoarea fostei angajate a ISU, Antonina Radu, a susținut în fața judecătorului din dosarul Colectiv, în timpul pledoariei finale, că Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ar fi fost „presat” de anchetatorii DNA militari pentru a se constitui parte civilă în dosar.

Aceasta nu a detaliat în ce ar fi constat efectiv presiunile dar spune că „datorită presiunilor DNA, ISU s-a constituit parte civilă”.

 

Avocata lui Radu a mai spus că trebuie lămurite mai multe aspecte și i-a desființat pe artificieri arătând că ei sunt prima și cea mai importantă verigă pe lanțul cauzal al tragediei.

„Executarea controalelor se face în baza unor programări. Controlul inspectorilor ISU se finalizează printr un PV în trei exemplare. Nu putea opri funcționarea clubului nu aveau bază legală”, a explicat succint avocata care s-a mai plâns că „în rechizitoriu nu e o descriere clară”.

 

Ea a spus că vorbește strict în numele clientei sale și a precizat în fața instanței: „A fost controlat în integralitate Pionierul si au fost identificate nereguli la toate societățile. ISU știa ce e pe platforma Pionierul, nu pot spune că nu știau”.

„Și-a îndeplinit întocmai atribuțiile. Nu putea să existe control la Colectiv pentru că nu avea activitate. Prezența în Colectiv ulterior nu a fost in timpul programului de lucru, respectiv în intervalul 8-16.00 și mai ales nu în calitatea sa de la ISU. Inculpata nu are legătură cu ce s-a întâmplat acolo, dacă nu se foloseau artificii nu exista aceasta situație”, a explicat în sala de judecată apărarea Antoninei Radu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img