vineri, 29 martie, 2024

Apare o supermajoritate in jurul PSD in starea de urgenta: UDMR, Pro Romania si ALDE au acceptat oferta lui Marcel Ciolacu

Distribuie:

Publicat:

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a trimis duminică o scrisoare tuturor partidelor parlamentare, în care le cere un pact național care să fie susținut de toată clasa politică pentru combaterea efectelor crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Liderii ALDE și Pro România, Călin Popescu Tăriceanu, respectiv Victor Ponta, au anunțat duminică seară, la România TV, că sunt de acord cu propunerea lui Ciolacu.

De asemenea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, citat de Agerpres, că este binevenită propunerea liderului PSD.

"Sunt perioade când este bine să pui la o parte toate disputele politice, ideologice şi de altă natură şi pentru moment să cauţi soluţii împreună cu toate partidele politice, cu toţi actorii politici, fiindcă până la urmă este vorba de fiecare om, de fiecare cetăţean, de economia ţării. De aceea, eu cred că în astfel de situaţii, cum este şi această perioadă a pandemiei, e bine să existe un dialog mai larg şi un consens mai larg pentru câteva chestiuni, în primul rând legat de sănătate, după aceea de economie şi de investiţii pe termen scurt şi mediu, ca să putem salva ce se mai poate salva în economie, în societate. Eu cred că un dialog de această natură este binevenit oricând şi noi, prin specialiştii noştri, suntem dispuşi să purtăm acest dialog cu toate forţele parlamentare şi nu numai. (…) Trebuie să încercăm să găsim acele câteva teme, puncte unde se poate colabora", a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că este de acord într-o oarecare măsură cu afirmaţia din propunerea liderului PSD potrivit căruia nu există dialog între Parlament şi Guvern.

"Afirmaţia că nu există dialog între Guvern şi Parlament, da, într-o oarecare măsură este adevărată, ar fi nevoie de mai mult dialog şi între Guvern şi Parlament. (…) Noi aflăm din presă ce vrea să facă Guvernul în zona fiscală, economică, socială şi nu cred că este cea mai bună idee, fiindcă e greu să susţii ceva despre care n-ai ştiut, nu ai nicio idee", a explicat preşedintele UDMR.

Referitor la eventualele propuneri ale UDMR în cadrul dialogului care s-ar realiza între partidele politice, Kelemen Hunor a spus că încă n-a discutat cu colegii săi de partid şi că, oricum, deocamdată aşteaptă reacţia celorlalte partide, în special a PNL.

"Nu am discutat cu colegii mei. Noi, din punct de vedere economic, politic, social am avut nişte propuneri către premierul Ludovic Orban acum două săptămâni. (…) Dar să vedem cum vor reacţiona şi alţii, cum reuşim să instituţionalizăm în acest moment un astfel de dialog, fiindcă Parlamentul lucrează online, mai mult în comisii, şi trebuie să vedem şi celelalte reacţii, mai ales reacţia Guvernului, a PNL, fiindcă ei guvernează, ei conduc în acest moment România", a mai menţionat Kelemen Hunor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img