joi, 18 aprilie, 2024

Aparitia vanatailor – indiciul unei boli grave sau al lipsei unor vitamine. La ce sa fii atent

Distribuie:

Publicat:

Uneori, cauza unei vânătăi este clară, dar alteori vânătăile apar fără un motiv aparent. Lipsa unor vitamine, dar și unele boli grave pot fi cauze ale apariției vânătăilor.

De obicei, este ușor de identificat cauza unei vânătăi: îți dai seama că vânătaia a apărut fie pentru că te-ai lovit de o mobilă, fie pentru că ai căzut sau te-ai rănit în alt mod. Uneori, însă, vânătăile par să apară fără un motiv clar. Dacă aceste vânătăi aparent inexplicabile își fac apariția la nivelul picioarelor, ar putea fi un simptom al unei afecțiuni de bază.

Lipsa de vitamina C sau K poate fi o cauză a vânătăilor

Persoanele care suferă de malnutriție ar putea avea lipsă de vitamina C și ar putea dezvolta scorbut. Alte persoane cu risc de a dezvolta scorbut includ adulții în vârstă și persoanele care consumă mult alcool. Simptomele scorbutului includ probleme cu sângele, care pot duce la vânătăi, potrivit doc.ro.

Persoanele cu lipsă de vitamina K pot, de asemenea, să se învinețească mai des decât cele care nu au această carență. Acest lucru este cauzat de faptul că sângele lor nu se coagulează eficient. Deși oricine poate avea o carență de vitamina K la un moment dat, problema este mai frecventă în rândul sugarilor, deoarece laptele matern nu conține o cantitate prea mare din acest nutriment.

Pentru restabilirea aportului adecvat de vitamine, poate fi necesară administrarea unui supliment care să conțină vitamina C și vitamina K.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img