News Flash:

APDPR viziteaza proiectele de succes din VASLUI

29 Mai 2014
2068 Vizualizari | 0 Comentarii
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) implementeaza proiectul „Organizarea sesiunilor tematice si vizite de lucru pentru informarea publicului tinta”, care este finantat prin Masura de Asistenta Tehnica a PNDR, prin care se realizeaza campania pentru acordarea informatiilor specifice derularii proiectelor finantate cu fonduri europene acordate prin PNDR, pentru prezentarea exemplelor de buna practica in accesarea fondurilor si pentru infiintarea si dezvoltarea unei retele de multiplicatori de informatii.

Campania APDRP de informare se deruleaza in perioada martie – august 2014 sub denumirea Euro Agricultura – Reteaua Nationala a Multiplicatori de Informatii despre PNDR, avand ca slogan „Impreuna crestem satul romanesc”.

Proiectul are ca obiectiv general diseminarea si multiplicarea informatiilor si mesajelor privind accesarea si derularea fondurilor europene pentru dezvoltare rurala astfel incat sa se realizeze informarea corecta, imbunatatirea perceptiei publicului si evidentierea conceptului de activitate economica eficienta la standarde europene.

Prin derularea acestui proiect se are in vedere asigurarea egalitatii de sanse in accesarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) prin diseminarea informatiilor catre publicul larg, indiferent de criterii economice, politice sau sociale. De asemenea, se va asigura transparenta si claritate implementarii PNDR, precum si a modului de alocare a fondurilor.

In vederea indeplinirii obiectivului general, se realizeaza urmatoarele activitati:

 Actiuni de exemplificare – organizarea actiunilor publice de exemplificare a modului de accesare a fondurilor europene la proiecte finantate prin PNDR;

Materiale de informare – conceperea, realizarea, diseminarea informatiilor tehnice si specifice privind accesarea si derularea fondurilor europene prin intermediul materialelor de informare in masa;
Monitorizarea si evaluarea mesajelor publice – monitorizarea si evaluarea mesajelor publice vehiculate la nivel european, national si judetean privind procesul de accesare si derulare a fondurilor europene acordate Romaniei pentru agricultura si dezvoltare rurala.


In urma implementarii proiectulu
i se estimeaza ca vor fi atinse urmatoarele rezultate:
 Prezentarea celor mai bune practici prin exemplificarea directa a procedurii de accesare si derulare a fondurilor europene, precum si a beneficiilor obtinute de catre beneficiarii fondurilor nerambursabile din Romania si din diferite tari ale Uniunii Europene.

Stabilirea unui proces de comunicare demonstrativ si interactiv cu multiplicatori de informatii prin vizite la proiecte finantate prin FEADR, atat in Romania, cat si in diferite tari ale Uniunii Europene. In cadrul acestui proiect, o activitate importanta va fi realizarea retelei de multiplicatori, formata din: membri ai unor asocieri existente si care activeaza pe zona rurala (membri GAL, asociatii/patronate/cooperative reprezentative, centre de informare, ONG reprezentative); membri ai unor retele existente care activeaza pe zona de comunicare privind fondurile si programele europene; noi membri identificati pe diverse criterii: extindere retea, conexiune cu mediul rural si activitatile de informare (de ex. Asociatia Nationala a Bibliotecilor, Centrele Europa, Camerele de comert etc.); beneficiari PNDR; reprezentanti mass-media.

Membrii retelei vor indeplini un set minim de cerinte. Aceste cerinte se refera la potentialul de multiplicare al informatiilor (unde si cum va putea multiplicatorul sa distribuie mai departe informatia prezentata) si la numarul de activitati concrete care trebuie realizate de acesta – 3 actiuni de informare: intalnire de informare cu cetatenii despre PNDR, identificarea unor proiecte PNDR si prezentarea lor in presa locala.

 Prezentarea proiectelor identificate ca exemple de buna practica in accesare fondurilor.

Instruirea, familiarizarea si dezvoltarea unei atitudini pozitive a multiplicatorilor de informatii cu modul de implementare a proiectelor finantate prin FEADR.
R
Eplicarea corecta si eficienta a informatiei de catre multiplicatori prin mijloace de informare in masa cu impact mare la public.

 Asimilarea pozitiva de catre multiplicatori a informatiilor privind procedurile de accesare si derulare a fondurilor europene si a mesajelor transmise in cadrul vizitelor exemplificative.

Organizarea a minimum 85 de vizite exemplificative de informare.

Diseminarea informatiilor catre peste 2.200 de multiplicatori de informatii.

Vizitarea a peste 850 de proiecte finantate cu fonduri europene prin FEADR.

Campania permite APDRP sa stabileasca in interes public o comunicare clara si sustinuta cu multiplicatorii de informatii de la nivel judetean pentru a putea asigura transmiterea informatiilor catre public in mod corect, pozitiv si sustinut. De asemenea, campania creeaza cadrul optim pentru stabilirea de noi contacte cu liderii de opinie din spatiul privat si public, fapt ce asigura diseminarea informatiilor catre beneficiarii PNDR. <

apdrp despre pndr centrele europa beneficiari pndr membrii retelei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1011 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036232 (s)