sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Apel civic către vasluieni!

Distribuie:

Publicat:

În cadrul unei întâlniri convocate de prefectul Eduard-Andrei POPICA, șeful secției Bârlad a Direcției Regionale de Drumuri Naționale (DRDP) Iași, Lucian Radu, a cerut sprijinul Instituției Prefectului-județul Vaslui, pentru identificarea persoanelor care aruncă gunoaiele pe marginea drumurilor naționale.

Acesta a precizat că angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Bârlad sunt nevoiți să strângă sute de kilograme de deșeuri de pe acostamentele drumurilor naționale din subordine, dar și din parcările special amenajate, în ciuda faptului că acestea sunt echipate cu coșuri de gunoi.

”Astfel de situații întâlnim zilnic. Săptămânal ridicăm sute de kilograme de deșeuri, însă lipsa de civilizație depășește puterea noastră de intervenție. Găsim de la pamperși, până la gunoi menajer, abandonat de vasluieni, care fac naveta la serviciu. Îi suspectăm și pe localnicii din vecinătatea drumurilor naționale, care aruncă saci întregi de gunoaie”, a spus Lucian Radu.
Șeful SDN Bârlad a cerut sprijinul Poliției și Gărzii de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă normele de mediu.

”Situația nu e de câteva luni, ci din 2009 și va persista până când vom deschide groapa ecologică de la Roșiești. Am identificat operatorii economici sau persoanele fizice, care au aruncat aceste deșeuri, și am aplicat sancțiuni, însă lipsa bunului simţ şi a unei minime educaţii provoacă mari neplăceri participanţilor la trafic, aducând totodată prejudicii grave mediului înconjurător”, a spus Cristian Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui.
Vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, a anunțat că imediat ce groapa ecologică de la Roșiești va deveni funcțională, va demara o acțiune de igienizare a județului, cu implicarea tuturor comunităților din județ.

”Avem promisiunea operatorului, care administrează groapa de la Roșiești, că în 30 de zile va primi toate avizele de funcționare, după care să inițiem o amplă campanie de igienizare, la nivel de județ, astfel încât să strângem toate gunoaiele abandonate în locuri nepermise, după care Garda de Mediu și Poliția să treacă la sancționarea celor care transformă acostamentele drumurilor naționale și județene în depozite de gunoaie”, a spus vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan.
La rândul său, prefectul Eduard-Andrei POPICA a declarat că este nevoie de colaborarea cetățenilor pentru ca deşeurile să nu mai fie aruncate la întâmplare.

”Fac un apel la bunul simţ al partici¬panţilor la trafic, cât şi al localnicilor, pentru a nu mai confunda drumurile naţionale cu un coş de gunoi, iar administratorul drumurilor naționale să gestioneze cât mai bine fenomenul, până când va deveni funcțională ecologică de la Roșiești”, a concluzionat prefectul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img