vineri, 26 aprilie, 2024

Apel disperat pentru ajutorarea lor.6 copii din Vaslui au ramas la mila sortii

Distribuie:

Publicat:

Sase copii din Vaslui au nevoie de ajutor pentru a supravietui si a merge la scoala, dupa ce tatal lor, principalul sprijin financiar al familiei, a stat in arest preventiv 4 luni de zile pentru ca s-ar fi impotrivit atunci cand politistii au incercat sa-l aresteze.

Un apel de ajutor a fost lansat catre Episcopia Husilor.

Nechifor Iulian din Pochidia, judetul Vaslui, tata a 6 copii, a fost arestat in luna mai dupa ce s-a impotrivit arestarii. Politistii veniti sa aplaneze un conflict au sustinut ca barbatul l-ar fi impins pe unul dintre ei intr-un gard, incercand sa loveasca o persoana. Politistii au intervenit si l-au condus in autospeciala de Politie, cu care au mers la sectie.

Ajuns in fata sectiei de Politie, barbatul a iesit, cerand explicatii de ce a fost arestat, moment in care a fost lovit de unul dintre politisti si pus la pamant.

„Odata ajunsi in fata postului de politie, barbatul nu a urmat dispozitiile politistilor, a coborat din autospeciala de politie, devenind agresiv atat verbal, cat si fizic. Totodata, acesta a adresat injurii la adresa celor doi politisti, incercand sa-l loveasca pe unul dintre agentii de politie. Imediat, politistii au procedat la imobilizarea barbatului, care a opus rezistenta procedurii de incatusare. Barbatul a fost condus la sediul Politiei municipiului Barlad, in vederea luarii masurilor legale fata de acesta”, informau politistii la momentul evenimentului.

Familia barbatului ar fi vandut in 4 luni de zile, cat a stat in arest preventiv tatal celor 6 copii, tot ce avea de pret pentru a acoperit cheltuielile de judecata si nevoile zilnice, avand in vedere ca barbatul era singura sursa de venit a familiei.

Mai mult, el a fost condamnat dupa 4 luni de arest preventiv, pe 4 septembrie, la 13 luni de inchisoare cu suspendare, fiind obligat sa plateasca si 1000 de lei pentru fiecare agent ultragiat, dar sa presteze si munca in folosul comunitatii timp de 60 de zile.

Astfel, familia nu mai are cum sa ii intretina corespunzator pe cei sase copii si nici sa-i tina la scoala pe patru dintre ei, care au rezultate foarte bune la invatatura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img