marți, 19 martie, 2024

Apel fara precedent al specialistilor, in lupta cu pandemia: Sa se adauge o vitamina in alimentele cele mai consumate

Distribuie:

Publicat:

Adăugați vitamina D în pâine și lapte pentru a ajuta la combaterea Covid! Apelul oamenilor de știință britanici către autorități.

Specialiştii în sănătate din Marea Britanie atrag atenţia cu privire la deficiența de vitamina D de care suferă aproape jumătate din populaţia ţării. Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, specialiştii recomandă suplimentele din septembrie până în martie.

Medicii din Marea Britanie încearcă să găsească soluții pentru a stopa infectarea, în contextul creșterii accelerate a cazurilor de COVID-19. Un grup de cercetători din Regat solicită guvernului să încurajeze suplimentarea cu vitamina D în produsele alimentare obișnuite, cum ar fi pâinea și laptele. Aceștia susțin că vitamina D poate ajuta la combaterea pandemiei coronavirusului.

Dr. Gareth Davies, cercetător medical independent, se numără printre un grup de oameni de știință care investighează de luni întregi rolul vitaminei D în prevenirea COVID-19. Conform theguardian.com, Davies îi îndeamnă pe oficiali să ia măsuri.

continuara pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img