joi, 25 aprilie, 2024

Apel la toleranţă şi înţelegere din partea familiei deputatului britanic ucis

Distribuie:

Publicat:

Familia deputatului britanic ucis vineri, Sir David Amess, a declarat duminică seară că omagiile aduse parlamentarului conservator i-au dat putere într-un moment în care încearcă să se împace cu ideea morţii sale "crude şi violente", relatează dpa.

Într-un comunicat dat publicităţii prin intermediul Poliţiei Metropolitane, familia lui David Amess susţine că este "absolut devastată" după ce acesta a fost ucis în timp ce se întâlnea, vineri, cu alegătorii săi în biserica metodistă Belfairs din Leigh-on-Sea, comitatul Essex.

"Puternic şi curajos – este un mod adecvat de a-l descrie pe David. A fost un patriot şi un om paşnic. Aşa că le cerem oamenilor să lase deoparte neînţelegerile şi să dea dovadă de bunătate şi dragoste faţă de toţi. Asta este singurul mod în care putem avansa. Lăsaţi la o parte ura şi faceţi eforturi pentru a fi solidari", se menţionează în comunicatul familiei.

"Indiferent de rasa, religia şi convingerile politice ale cuiva, fiţi toleranţi şi încercaţi să înţelegeţi. Ca familie, încercăm să înţelegem de ce s-a întâmplat acest lucru teribil. Nimeni nu ar trebui să moară în acest mod. Nimeni", mai scrie familia lui Amess în apelul său.

Un tânăr de 25 de ani, despre care media locale au scris că este Ali Harbi Ali, a fost arestat la faţa locului sub suspiciunea de crimă şi rămâne în custodia poliţiei, informează Agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img