vineri, 29 martie, 2024

Aperitivul perfect de Craciun

Distribuie:

Publicat:

Printre preparatele preferate de catre multi romani, se afla si oua umplute. De sarbatori, sunt nelipsite de pe masa.

Pentru ca se prepara usor, orice gospodina poate prepara oua umplute casa, iar ca aperitiv vor fi apreciate de catre toti invitatii.

In cazul in care iti doresti sa iti impresionezi familia si invitatii de Craciun si de Revelion, iata cum se prepara. Reteta de oua umplute o poti adapta in functie de cate persoane vin la masa, din reteta ies 24 de portii.

In cazul in care nu vrei sa prepari tu acasa maioneza, o poti cumpara din comert. Ai nevoie sa pui patru linguri de maioneza in compozitia pentru umplutura.

Reteta de oua umplute:
12 oua
1 pate ficat, de 120 gr. Poti pune de care iti doresti
2 lingurite mustar
maioneza (dintr-un ou cu 1 lingurita mustar si ulei)
sare, piper.

Se fierb ouale tare. Se scurg de apa fierbinte si se acopera cu apa rece. Se lasa timp de 15 minute, pana cand se racesc complet. Se decojesc cu atentie

In timp ce ouale fierb, se prepara maioneza. Oula fierte se taie in jumatate, pe lungime. Se scot galbenusurile cu atnetie si se pun intr-un bol. Se freaca apoi cu o furculita, pana cand se formeaza o pasta. Se adauga pateul, sare si piper dupa gust,apoi se freaca pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga si mustarul si maioneza, apoi se freaca in continuare Se umple un sprit de patiserie sau o punga cu aceasta pasta.

Se umplu golurile albusurilor cu spritul sau cu punga, apoi se poate aseza cate o frunzulita de patrunjel peste fiecare ou.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img