joi, 25 aprilie, 2024

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 14, Bunastarea animalelor

Distribuie:

Publicat:

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat, joi, că, începând de luni eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente.

„Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2020, pentru Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări”, se precizează în comunicatul APIA, conform Mediafax.

De asemenea, prin adeverință se confirmă procentul de 75% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2020.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru plățile privind bunăstarea animalelor, Campania 2020, mai scrie în comunicat.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

Potrivit Ordinului MADR nr. 703/2013, cu modificările și completările ulterioare, dobânda creditelor va fi formată din ROBOR la șase luni plus o marjă de maximum două puncte procentuale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img