vineri, 29 martie, 2024

APIA Vaslui:Atentie la miristi!

Distribuie:

Publicat:

APIA Vaslui informeaza fermierii cu privire la respectarea obligatiei respectarii bunelor conditii agricole si de mediu conform carora este interzisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil precum si a vegetatiei pajistilor pemanente. Obiectivul acestei campanii este mentinerea materiei organice in sol prin aplicarea masurilor de gestionare minima a miristilor si resturilor vegetale, precum si mentinerea unui nivel minim de intretinere a solului prin protejarea pajistilor permanente.

„Agricultorilor care nu respecta aceste conditii li se va aplica reducerea platilor, indiferent de suprafata arsa. Am incheiat recent un protocol cu Garda de Mediu si cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, privind actiunile de monitorizare a modului de respectare de catre fermieri a bunelor conditii agricole si de mediu, referitoare la arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si la arderea pajistilor permamnente. Prin actiuni comune ale institutiilor implicate se urmareste reducerea semnificativa a cazurilor de ardere a miristilor si a vegetatiei prin sanctionarea celor care incalca legea”, a declarat Razvan Artene, directorul APIA Vaslui.

In cazul in care arderea este provocata de cauze necunoscute, agricultorii trebuie sa inregistreze la politie sau la ISU o sesizare privind acest fapt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img