joi, 28 martie, 2024

Aplicatia care determina timpul in care dispare alcoolul din sange

Distribuie:

Publicat:

Aplicatia Zero la Mie, cu ajutorul careia utilizatorii pot afla, cu estimare, cat dureaza pana vor ajunge din nou la 0‰ alcool in sange, a fost relansata. Aceasta este rezultatul parteneriatului dintre Ursus Breweries, Politia Romana si Clever Taxi.

Pentru a afla timpul necesar pentru revenirea la limita legala de 0‰ alcool in sange este nevoie de cinci pasi. Trebuie introduse in sectiunea bio mai multi parametri precum gen, inaltime, greutate, cantitate si tip de alcool consumat, dar si timpul de consum. Astfel, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea normal. Daca utilizatorul a consumat alimente in perioada de consum de alcool, este recomandata adaugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicatie, scrie descopera.ro, care citeaza Promotor.

Spre exemplu, un barbat cu o inaltime de 180 cm si o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de 500 ml in doua ore, trebuie sa astepte minim doua ore si 40 minute pana la revenirea la 0‰ alcool in sange. Rezultatul este insa doar o recomandare, intrucat capacitatea de eliminare a alcoolului este diferita pentru fiecare persoana in parte, dincolo de parametrii enumerati mai sus.

Totusi, noua versiune a aplicatiei vine cu imbunatatiri, incorporand si „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii isi pot testa controlul si reflexele. Astfel, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicatie, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmata. Daca mergi drept ai trecut testul! Daca acest lucru nu se intampla, pe ecranul telefonului este afisat un mesaj de atentionare si responsabilizare, iar utilizatorului i se recomanda contactarea unui prieten sau comandarea unui taxi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img