joi, 28 martie, 2024

Apple lanseaza un nou tip de iPhone. Cine nu va putea sa il achizitioneze

Distribuie:

Publicat:

Apple lanseaza un nou program ce va permite expertilor in securitate sa aplice pentru obtinerea unor modele speciale de iPhone, proiectate pentru a fi utilizate in scopuri de cercetare, scrie Business Insider. Spre deosebire de iPhone-urile obisnuite, acestea vin incorporate cu un set de modificari ale software-ului ce le fac mai accesibile cercetatorilor. Modificarea face parte dintr-o serie de update-uri din cadrul programului lansat de Apple in 2016, de recompensare a cercetatorilor care depisteaza bug-uri in programele sale. Apple va oferi o varianta modificata de iPhone cercetatorilor in domeniul securitatii cibernetice, ca parte a programului sau de recompensare pentru depistarea bug-urilor. Compania a facut acest anunt in cadrul unei conferinte recente de cybersecurity. Este prima oara cand compania ofera acest tip de dispozitive special destinate cercetarii.

Aceste telefoane vor face parte din Programul de Cercetare al Securitatii Dispozitivelor iOS al companiei, care ofera o versiune speciala de smartphone unei game selecte de cercetatori care aplica pentru acest program. Programul este deschis celor care au un set dovedit de contributii cu impact in domeniul securitatii cibernetice, scopul acestuia fiind de a facilita munca pe dispozitivele Apple profesionistilor care vaneaza bug-uri.
 

Telefoanele ce fac parte din programul de cercetare al companiei vor fi mult diferite fata de cele obisbnuite, avand incluse capabilitati de debugging, printre alte modificari proiectate sa faca software-ul mai accesibil pentru cercetatori. Apple nu a precizat cati candidati va accepta in cadrul acestui program. Compania a majorat suma de bani destinata cercetatorilor ce vor descoperi defectiuni, inclusiv o recompensa de 1 milion de dolari celor ce vor reusi sa puna la punct o vulnerabilitate a iPhone ce permite obtinerea controlului asupra dispozitivului fara necesitatea interactiunii fizice cu un utilizator. Compania isi extinde totodata programul de recompense pentru depistarea bug-urilor, lansat in urma cu trei ani, pentru a include, in afara de sistemul de operare iOS si cele pentru Mac, Apple Watch si Apple TV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img