vineri, 19 aprilie, 2024

Aproape 600 de permise reţinute şi peste 4.700 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri, într-o singură zi

Distribuie:

Publicat:

Aproape 600 de permise de conducere au fost reţinute şi peste 4.700 de sancţiuni au fost aplicate în urma unei acţiuni desfăşurate vineri de poliţişti.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis sâmbătă AGERPRES, pe 12 ianuarie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii rutieri din toată ţara au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic.

În urma activităţilor desfăşurate în teren, poliţiştii au constatat 52 de infracţiuni şi au aplicat 4.705 sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre sancţiunile aplicate, 420 au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 37 pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor, 403 pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă şi 199 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului, fără dispozitiv de tip "mâini libere", precizează IGPR.

De asemenea, 1.587 de sancţiuni au fost aplicate pietonilor, iar alte 21 – celor care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, ca măsură complementară, au fost reţinute 585 de permise de conducere şi 117 certificate de înmatriculare, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img