News Flash:

Aproape 7 milioane de euro incasati de fermierii din judetul Vaslui

30 Octombrie 2013
1918 Vizualizari | 0 Comentarii
fermieri vaslui
Fermierii din judetul Vaslui au incasat cei mai putini bani de la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), de la inceputul acestui an, suma totala a fondurilor primite de la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) fiind de 6,97 de milioane de euro.

Potrivit datelor statistice intocmite de CRPDRP, agricultorii din regiunea Nord-Est au incasat, in perioada ianuarie-octombrie 2013, peste 101, 32 de milioane de euro, reprezentand plati efective pentru sustinerea proiectelor derulate. 

Cei mai putini bani i-au primit fermierii din Vaslui, suma totala incasata de acestia fiind de 6,97 de milioane de euro. Pentru proiectele din judetul Suceava s-au efectuat plati in valoare totala de peste 27,12 milioane de euro, beneficiarii din judetul Iasi au primit peste 23,37 milioane de euro si cei de Botosani peste 17,09 milioane de euro. Pentru proiectele contractate in judetul Bacau s-au facut plati efective in valoare de peste 13,46 milioane de euro, iar pentru cele din Neamt de peste 13,29 milioane de euro.

"Consider ca motivante  rezultatele obtinute pana in prezent, in implementarea proiectelor finantate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, iar roadele eforturilor comune ale beneficiarilor si angajatilor Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 1 Nord–Est si ai Oficiilor Judetene se reflecta in valoarea platilor efective, realizate pana in prezent. Obiectivul nostru in ceea ce priveste implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR) se refera la depasirea pragul de absorbtie de 98%, la finalul exercitiului financiar aferent perioadei de implementare", a declarat Anghel Ficu, directorul general adjunct al CRPDRP N-E.

Sursa: adevarul.ro

fermierii judetul vaslui feadr crpdrp regiunea nord-est
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036380 (s)